Update blessurenieuws: Tumba herstelt vlot

De hamstringblessure van spits Zico Tumba herstelt vlot. “Er staat drie tot 6 weken voor, maar het lijkt er op dit moment op dat het dichter bij de drie gaat komen”, zei fysiotherapeut Cees van der Linden donderdag tegen Omroep Gelderland. Tumba viel op 5 november tijdens een wedstrijd met Jong NEC geblesseerd uit.

“Patrick Ax heeft nog zeker drie weken nodig om te herstellen en aan te sluiten bij de groep. Misschien dat hij vlak voor de winterstop aan spelen toekomt”, vervolgt Van der Linden. Ax raakte op 16 oktober tijdens de training zwaar geblesseerd en scheurde van rechterenkel de band in tussen kuit- en scheenbeen in.

Pascal Heije raakte begin oktober geblesseerd. De nieuwkomer was toen bijna fit maar liep tijdens de training een spierscheuring in zijn bovenbeen op. “Het zit die jongen echt niet mee, het is pure pech”, zei fysiotherapeut Cees van der Linden toen. “Hij heeft een lastige blessure, daar moeten we gedoseerd mee omgaan.

Dennis Gentenaar en Arjan Ebbinge trainden de afgelopen weken volgens een aangepast schema. Beide spelers hadden last van de rug.


Bron: NEC-Nijmegen

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.