NEC wil boete verhalen op supporters

De UEFA heeft NEC, NAC en FC Utrecht boetes opgelegd voor wangedrag van spelers en supporters rondom de wedstrijden in de eerste ronde van het toernooi om de UEFA Cup. Het Nijmeegse NEC kreeg de hoogste boete, 16.000 euro, voor onsportief gedrag van spelers en misdragingen van fans. NAC en Utrecht moeten respectievelijk 5000 en 3200 euro overmaken.


De thuiswedstrijd van NEC tegen de Poolse landskampioen Wisla Kraków leverde op 15 oktober drie Nijmeegse spelers een rode kaart op. Het betreft Mike Zonneveld, Patrick Ax en Youssouf Hersi. Allen worden nu voor twee Europese wedstrijden geschorst.

NEC is vastbesloten een deel van de boete te verhalen op supporters die zich tijdens het duel met Kraków hebben misdragen. Ook Ax en Zonneveld kunnen, gezien de aard van hun rode kaart, een boete van de club verwachten. NEC kan nog tot vrijdag bij de UEFA in beroep gaan, al noemt algemeen directeur Alex Tielbeke zo’n stap ‘niet erg waarschijnlijk’.

“We gaan nu eerst bij de KNVB informeren of deze boete in verhouding is. Natuurlijk is zo’n geldbedrag een tegenvaller, maar mijn gevoel zegt me ook dat dit bedrag hoger had kunnen uitvallen”, aldus de NEC-directeur.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.