‘Twee keer geel terecht’

NEC moet het volgende week zondag in het uitduel tegen FC Groningen stellen zonder de middenvelders Mike Zonneveld en Youssouf Hersi. Beide spelers zijn dan geschorst. Behalve het tweetal kreeg ook Dejan Govedarica gisteren geel. Voor de Serviër was het vijfde gele kaart, waardoor hij bij een volgende prent een duel moet toekijken.

Zonneveld was bijzonder snel van het veld verdwenen toen scheidsrechter Vink hem gisteren in De Goffert z’n tweede gele kaart van de middag toonde. “Het waren denk ik ook beide terechte kaarten. Ik zag dat hij geel uit zijn borstzakje haalde en rende toen maar het veld af. Ik vind het altijd zo’n gedoe dat spelers dan enorme heisa gaan maken.”, aldus de linkspoot van de Nijmegenaren.

“Ik sta al maanden op scherp, elke kaart betekent een schorsing. Maar daardoor ga je niet voorzichtiger spelen. De eerste kaart was een beetje een domme. Ik wilde Stijn Vreven uit balans brengen, maar raakte hem te hard. De tweede was terecht. Een domme overtreding, meer uit frustratie vanwege de achterstand”, zo reageerde Zonneveld na afloop.

Voor Youssouf Hersi kwam de gele prent als een verrassing. De aanvallende middenvelder kreeg geel na een opstootje met Utrecht-linkspoot Dave van den Bergh. “Hij gaf me een duwtje en ik dacht: ‘ach, laat ik maar gaan liggen’. Vervolgens kreeg ik geel. Dat had ik niet verwacht. Maar de scheidsrechter zei dat hij niet gediend was van opstootjes en het zo wilde oplossen.”

Behalve Govedarica staan ook Wisgerhof, Simr en Schuurman op scherp tijdens de wedstrijd tegen FC Groningen. Een gele kaart levert hen automatisch een schorsing van één duel op.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.