Training: Hesp wint de UefaCup

Vandaag stond er een belangrijke training op het programma, de training voor de uitwedstrijd tegen Roda JC. De training voor de wedstrijd die voor NEC van cruciaal belang is, afhaken of nog volop  meestrijden om Europees voetbal.

Het begon weer zoals gewoonlijk drie rondjes om het veld en daarna wat warmloop, rek en strek oefeningen. Al vrij snel werden de hesjes uitgedeeld en werd het basiselftal voor morgen zichtbaar. Gentenaar, Leiwakabessy, Hesp, Govedariça, Wisgerhof; Van Rijswijk, Zonneveld, Hersi, Schuurman; Demouge en Tumba. De van een schorsing teruggekeerde Hesp zal dus de plaats van de nu geschorste Wielaert overnemen en Patrick Ax die ook terug is van een schorsing zal genoegen moeten nemen met een plaats op de bank.

De twee groepen werden verdeeld onder Neeskens en De Groot maar kregen toch beide dezelfde oefeningen te verwerken. Bal schuin naar voren schieten, terugekaatst krijgen en de man tegenover je aanspelen en de plaats van de man wie jou de bal heeft teruggekaatst weer overnemen.

Bij beide groepen leverde dit niet al te veel moeite op maar toch hielden ze het maar liefst een klein half uur vol om dit slaapverwekende spel te spelen. Ondertussen werd doelman Dennis Gentenaar zorgvuldig ingeschoten door Albert van der Sleen, die overigens morgen nog niet op de bank plaats zal nemen. ”Het gaat nu goed met me maar ik moet niet te overmoedig worden, we zien wel wanneer de tijd er weer rijp voor is” aldus de reservedoelman. De langs de kant staande fans werden uit hun lijden verlost door het fluitsingaal van Johan Neeskens, voor de start van een onderling partijtje.

Maar voordat het zover was had Johan nog een hele waslijst aan aanwijzingen voor de basisgroep. Na zijn woordje gedaan te hebben kon de partij dan eindelijk beginnen. Met een verrassende keeper aan de zijde van de reserve’s niet Van der Sleen stond daar in het doel en ook niet Wilfried Brookhuis maar het was Cees van der Linden die zijn hok beschermde. Maar helaas voor Cees was het eerste fluitsingaal nog niet gegeven of de bal lag al in het netje, door Cees zelf wel te verstaan. Vanaf de aftrap werd Cees aangespeeld deze nam de bal aan, maar verslikte zich in de jagende Demouge, die dreef Cees zo ver zijn doel in dat deze de bal over de zijlijn wou trappen, maar helaas voor hem schoot hij de bal tegen de binnenkant van de paal aan waardoor de bal in de goal rolde (1-0).


Na deze goal werd het een soort schaakpartij met goed positiespel van beide kanten. De reserves hadden een sterke voorhoede met Gorgi Hristov, Dennis de Nooijer en Patrick Ax. Maar toch was het de basisgroep die verder uitliep naar 2-0, Frank Demouge kreeg de bal buiten de ’16’ aangespeeld door Youssouf Hersi deze nam aan, draaide en schoot de bal schitterend in de kruising achter Van der Linden. Zelfs de beste keeper had deze bal nog niet gehad. Maar de reserves lieten zich hierdoor niet van de wijs brengen en gingen door.

Het goede tegenspel dat ze boden werd beloond met een doelpunt door Jarda Simr. Simr pakte de vrije bal op op het middenveld nam die mee tot het stafschopgebied, speelde daar Gorgi Hristov aan die slim zijn lichaam in het spel gooide en de meegekomen Simr vrij zag staan die op zijn beurt beheerst de bal achter Gentenaar tikte (2-1).

Dat was dan ook meteen de eindstand. Waarna Resit Schuurman nog enkele vrije trappen van zowel links als rechts in het overvolle strafschopgebied moest pompen. Eén van die ballen werd heerlijk ingekopt door Frank Demouge die boven alles en iedereen uitsprong.

De rest van de ballen werden of niet goed aangenomen of het strafschopgebied uitgeramt door de verdedigers. Johan Neeskens vond het blijkbaar ook nog even nodig te kijken of de strafschoppen er op de training wel in gingen. En dat gingen ze dan ook, stuk voor stuk!
Bij de basisgroep was Gentenaar kansloos bij bijna iedere bal behalve bij Resit Schuurman deze schoot de bal hoog over, het vangnet in en Mike Zonneveld had alle geluk van de wereld dat Gentenaar over zijn bal heen dook. Luid vloekkend pakte Gentenaar de bal uit de doelmond en schoot deze terug naar de lachende Zonneveld. ”Ja lach maar jong” waren de woorden van Gentenaar, ”maar deze bal hier (de laatste) van de Hesp is de allesbeslissende! UefaCup-finale 2004 die laatste pingel gaat erom.” Maar Hesp liet zich niet van de wijsbrengen door de woorden van Gentenaar en schoot de bal beheerst binnen. ”Kom maar op met die beker dan”, zie Hesp lachend op zijn beurt.

Een ontspannen sfeertje dus, hopelijk een goed voorteken voor morgenavond!

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan