Sportcentrum ‘De Eendracht’ officieel geopend

Na maanden van overleggen, plannen, tekenen, bouwen, inrichten en overkeggen is het Multifunctionele Sportcomplex een feit. Mede door de diversiteit van de bewoners van dit complex opent het deuren voor heel Nijmegen en omstreken. Afgelopen vrijdag werd het complex, pal naast het Goffertstadion, officieel geopend door NEC-voorzitter Hans van Delft en Guusje ter Horst, burgemeester van Nijmegen.

Vanuit NEC krijgen de Supportersvereniging, de NEC Voetbalschool en de NEC Amateurs in dit schitterende complex hun thuisbasis. Het ROC gaat in een apart concept een speciale groep jongeren lesgeven en begeleiden. Het Sport Medisch Centrum Maartenskliniek opent haar deuren voor sporters die zich hier kunnen laten behandelen aan een blessure of die in aanmerking wilen komen voor medische begeleiding. De SSgN geeft sportlessen op de bijbehorende velden. Tandem Welzijn ontvangt hier overenthousiaste supporters en, last but not least gaat Stichting Zevenheuvelenloop hier kantoor houden. Zij zullen sport en in het bijzonder atletiek in combinatie gaan brengen met het Goffertpark.

Het project is afgekeken van voetbalclub Leeds United. Het complex is in anderhalf jaar gerealiseerd onder leiding van stadiondirecteur Han Weijers, die tevens zijn afscheid aankondigde.

De middag begon in De Goffert Gaanderij waar de genodigden toespraken te horen kregen van stadiondirecteur Han Weijers, KNVB bondsvoozitter Jeu Sprengers, wethouder Paul Depla, Wim de Bier voorzitter Raad van Bestuur Sint Maartenskliniek, Hans Schutte Voozitter College van Bestuur ROC en technisch directeur Leen Looyen. Rob Schevers, voorzitter van de Supportersvereniging NEC zette de naamgever van het complex, Jordi Rikken, in het zonnetje en overhandigde hem zijn prijs.


Bron: NEC-Nijmegen

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan