Schuurman: Winnaar op het veld & achter de Playstation

Gistermiddag hadden wij een interview met NEC-middenvelder Resit Schuurman. Hier volgen de vragen en antwoorden:

Wat is je hoogtepunt in je carriëre tot nu toe?
Dat is mijn debuut in het betaalde voetbal met Go Ahead Eagles en (na lang denken) het behalen van Europees Voetbal met NEC, hoe kan ik dat vergeten!

Wat vind je tot nu toe van de nieuwe aankopen ?
Op zich goed, want er zijn natuurlijk een aantal spelers bij ons vertrokken! Ik vind het alleen erg jammer dat Danny Hesp is vertrokken. Maar met Ebbinge centraal in de verdediging gaat dat wel goed komen. Pascal Heije kende ik natuurlijk al wat langer van mijn tijd in Jong Oranje. Voor Fabian de Freitas blijft het natuurlijk even wennen, maar ook daar heb ik alle vertrouwen in dat het goed gaat komen.

Wat verwacht je van het Europese avontuur?
Ik hoop dat we gelijk een mooie tegenstander loten. Engeland of Spanje zou mooi zijn, maar welke club je ook loot, er zit geen makkelijke bij!

Volg je de problemen bij Vitesse een beetje en wat vind je er van?
Ik volg het eigenlijk allemaal niet zo wat er bij Vitesse gebeurt.

Op welke positie speel je het liefst?
Het liefste speel ik gewoon op de rechtshalf positie. In de jeugd heb ik ook altijd als rechtshalf gespeeld en heel af en toe een keertje achter de spitsen.

Wie is de moeilijkste tegenstander in de Holland Casino Eredivisie?
Romano Denneboom van SC Heerenveen! Door hem werd ik 2 seizoen geleden helemaal eruit gelopen.

Wat vind je van het spel van NEC in de voorbereiding?
Niet echt makkelijk, het gaat allemaal nog wat stroefjes. Maar ik heb er wel alle vertrouwen in dat het goed gaat komen en dat we er aan het begin van de competitie gewoon staan!

Wie zijn samen met jou de gangmakers in de groep?
We hebben gewoon een hardstikke leuk groep. Eigenlijk is iedereen bij ons wel een beetje een sfeermaker, dat zag je wel 29 mei op het podium bij Kelfkensbos!! Als ik toch een paar spelers moet noemen, dan ga ik voor Wisgerhof, Wielaert, Zonneveld & Tumba. Maar zoals ik al zei eigenlijk doet iedereen altijd gewoon mee!

Je hebt tot nu toe iedere competitie wedstrijd van NEC meegedaan nooit een blessure gehad of daarmee gewoon doorgespeeld?
Ik heb eigenlijk nog nooit last gehad van grote blessures, ook niet in de jeugd. Ik heb af en toe wel last van pijntjes. Tijdens de wedstrijd tegen RKC in Den Helder kreeg ik ook last van mijn lies, maar dat is inmiddels behandeld en heb nergens last meer van. Ik heb wel eens gespeeld met pijnstillers, maar een grote blessure heb ik nooit gehad, effe afkloppen!

Wij als supporters horen vaak dat jullie zo’n hechte vriendengroep zijn, hoe zit dat gaan jullie na het voetballen ook nog met elkaar om bijvoorbeeld?
Soms, als we gewonnen hebben dan gaan we na een wedstrijd nog wel eens even de stad in, meestal gaan de vrouwtjes van ons dan ook mee. Zij kunnen het gelukkig ook allemaal goed met elkaar vinden.

Heb je nog hobby’s naast het voetballen?
Op vakantie vind ik het leuk om af en toe te gaan tennissen! Maar eigenlijk komt het er verder nooit van omdat we er gewoon te weinig voor tijd hebben. Verder ben ik wel verslaafd aan Playstation spelen! Meestal spelen we ISS of Pro Evolution Soccer.Wie is de beste ?
Leiwa is echt goed! Voor de rest kunnen we allemaal van elkaar winnen en verliezen!

Maak je veel gebruik van Internet? Welke site?s bezoek je meestal?
Toevallig heb ik net een PC aangeschaft. Ik heb helaas nog geen Internet, daar ga ik me binnenkort ook maar eens voor aanmelden…

Voor ons supporters zijn de wedstrijden tegen Vitesse ”speciaal” heb jij nog ‘speciale’ wedstrijden?
Uiteraard ook de wedstrijd tegen Vitesse. Maar in De Kuip spelen is natuurlijk ook geweldig voor zo?n mooi stadion.

Vind je het een voor- of nadeel dat je gelijk naar De Kuip moet de eerste wedstrijd?
Het maakt me eigenlijk helemaal niets uit of we eerst naar Groningen moeten of naar Feyenoord.

Wat was je eerste gedachte toen je van de interesse van NEC in jou hoorde?
Fantastisch! Het jaar daarvoor had FC Twente al belangstelling, maar dat ging op het laatste moment niet door. Eigenlijk vond ik het toen niet erg dat ik nog een jaartje in de Eerste Divisie kon spelen. Op een gegeven moment kwamen er ontzettend veel geruchten, dat clubs intresse in mij hadden, het leek wel alsof de hele eredivisie me wilde hebben, maar NEC was toen het meest concreet.

Ooit spijt gehad van deze beslissing?
Nee, helemaal nooit. NEC is een fantastisch club en ik heb hier prima naar mijn zin!

Veel (oud)spelers klaagden in de media over gebrek aan communicatie. Snap jij die kritiek of vind je het onzin?
Zelf heb ik daar in ieder geval helemaal geen last van. Hoe dat bij anderen is weet ik natuurlijk niet, maar ik heb echt het idee dat het met de communicatie wel goed zit.

Neeskens is binnen gehaald met het argument dat hij spelers beter zou maken. Hoe zie je dat terug bij de huidige selectie en op welke punten merk je dat bij jezelf?
Eigenlijk in alle opzichten zowel verdedigend als aanvallend. Hij heeft mij vooral verdedigend beter gemaakt. Het was goed voor mij dat ik in mijn eerste jaar bij NEC als rechtsback heb gespeeld.

Wat vind jij van die financiële malaise bij alle clubs, zou jij bereid zijn om een deel van je salaris/premies in te leveren als de nood aan de man is en NEC dat aan jou zou vragen?
Hier hebben we het wel eens over in de spelersgroep. Ik vind niet dat ik hier goed over kan oordelen, omdat we deze situatie gelukkig nog niet hebben mee gemaakt! Als zo?n situatie bij NEC zal komen, zal ik er zeker goed over nadenken. Maar niemand vindt het natuurlijk leuk om bijvoorbeeld 30% van zijn salaris in te leveren, zoals bij AZ.

De kaartjes van de uitwedstrijden zijn de laatste tijd zo verschrikkelijk duur waardoor er menige fans gewoon niet mee kunnen gaan omdat ze zich dat niet kunnen veroorloven. Hoe denk je daar over?
Als het aan mij ligt gaan de prijzen voor kaartjes gewoon naar beneden! Bij Go Ahead Eagles hebben we ook een keer een actie gehad, dat de spelers supporters gingen bellen om ze een seizoenkaart te verkopen! Toen kregen we ook van de supporters te horen dat ze de seizoenkaarten te duur vonden. Het zou natuurlijk mooi zijn voor de supporters als de prijzen omlaag gaan, zodat ze de wedstrijden niet door financiële redenen moeten missen, maar zelf als speler kan ik daar weinig aan doen.

Hoe vindt je de sfeer in De Goffert en bij uitwedstrijden?
Dat mis ik inderdaad wel eens. Als de sfeer goed is slaat dat namelijk ook over op ons.

Met wie denk je een kamer te gaan delen bij Europese wedstrijden?
Ik ga er vanuit dat ik weer op de kamer lig met Wisgerhof. In Den Helder lag ik ook op de kamer met Wisgerhof. Dat wordt allemaal voor ons ingedeeld, we mogen niet zelf kiezen bij wie we op de kamer liggen. Omdat Wisgerhof en ik beide op rechts spelen, liggen we bij elkaar op de kamer. Zonneveld en Leiwa liggen ook bij elkaar op de kamer omdat ze beide op links spelen. Maar het maakt mij niet zoveel uit, omdat ik met iedereen goed kan opschieten.

Heb je een voorkeur voor een land/club met de UEFA-Cup loting?
Aanstaande zaterdag spelen we al tegen Charlton in Engeland, dus Spanje lijkt me ook wel geweldig!

Prognose van Schuurman
Feyenoord ? NEC: 1-1
NEC ? Roda JC: 2-1
FC Utrecht ? NEC: 1-1
NEC ? FC Twente: 2-0
 

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan