Reacties UEFA Cup-loting

NEC komt in de eerste ronde van de UEFA Cup uit tegen het Poolse Wisla Krakow. De Nijmeegse club speelt op 24 september uit en op 15 oktober thuis in de Goffert. Dit werd vrijdag bekend bij de loting in Monaco.


Wisla Krakow sneuvelde dit seizoen in de voorronde van de Champions League. Het Belgische Anderlecht won met 3-1 en 1-0.


“Wij hebben 20 jaar niet in Europa gespeeld, zij schakelden vorig seizoen Schalke 04 nog uit. Dat zegt genoeg”, reageerden technisch directeur Looyen van NEC. “Het had nog zwaarder gekund, maar Wisla is een hele goede ploeg.


Twintig jaar geleden mocht NEC als verliezend bekerfinalist deelnemen aan het Europa Cup II-toernooi. Nadat NEC door een uitgoal van Michel Mommertz het Noorse Brann Bergen uitschakelde, was Barcelona de volgende tegenstander.


In de Goffert leek NEC voor een sensatie te gaan zorgen, want door goals van Anton Janssen en Michel Mommertz nam het een 2-0 voorsprong tegen het grote Barcelona met Diego Maradonna en Bernd Schuster.


NEC verloor echter nog met 2-3. In Nou Camp waren de Catalanen met 2-0 te sterk en het tot nu toe laatste Europese avontuur van NEC was voorbij.


Jarda Simr schoot NEC in de blessuretijd van de laatste speeldag Europa in. Hij hoopt een vergelijkbare rol te spelen in de UEFA Cup. “Ik hoop dat ik nu hetzelfde ga doen en dat we de tweede ronde bereiken.”


Simr werd geboren in het Tsjechische Plzen, niet zover van de Poolse grens. Toch zegt de Poolse tegenstander Wisla Krakow hem niets. “Ik heb geen ervaring met Pools voetbal”, lachte Simr.


Ook Rob Wielaert weet niet veel meer. “Ik ben ooit door Polen gereden, maar daar blijft het bij”, lachte de aanvoerder. Maar als je verder wilt, is het geen slechte loting.”

NEC-spits Dennis de Nooijer is niet blij dat NEC in de UEFA Cup tegen Wisla Krakow moet. “Je verwacht toch een grote tegenstander. Het is toch wel jammer dat je een heel jaar voor zoiets hebt moeten knokken.”


“Maar misschien zijn er kansen, nu moeten we maar een ronde verder komen en dan een goede club loten.


Middenvelder Mike Zonneveld vindt het prettig dat NEC eerst uit speelt. “En dan het thuis afmaken. Dat is een mooi scenario. Ik weet net zoveel als iedereen over Wisla. Dat is dus vrij weinig. Maar dat is van beide kanten zo”, denkt Zonneveld.


De eerste UEFA Cup-ontmoeting inen tegen Krakow is op 24 september. Spits Frank Demouge kampt nog met een enkelblessure. “Door die blessure wordt het lastig, maar ik ga er vanuit dat ik op tijd fit ben”,  stelt Demouge.


Nog maar enkele jaren geleden was de Nijmegenaar een fanatiek NEC-supporter. Ik zou toen ook 100 procent zeker zijn meegegaan naar Polen.”


Ik ga er vanuit dat er een hele hoop NEC supporters mee gaan. Ook al is het in Polen”, verwacht Demouge. “Ik denk dat het een mooi avontuur wordt, waar iedereen bij wil zijn.”


Bron: Omroep Gelderland

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.