Poolse spits weet zelf niet of hij naar Nijmegen komt

Rond de transfer van de Poolse spits Andrzej Niedzielan heeft zich de afgelopen dagen een soap afgespeeld die nooit eerder bij NEC is vertoond.


Per minuut wisselde de stand van zaken. De spits zelf raakte nog het meest in verwarring van iedereen.

Het is vrijdagavond rond acht uur als het verlossende bericht komt uit Polen.

Niedzielan heeft met de voorzitter van Groclin gepraat en er is eindelijk duidelijkheid. “Ik blijf in Groclin”, zegt de spits tegen de Poolse journalisten, om eraan toe te voegen dat hij nooit in Nederland is geweest.

De reden van zijn beslissing: “Ik wil met Groclin voor de UEFA Cup tegen Bordeaux spelen en de eredivisie is een aantrekkelijke competitie, maar NEC niet de juiste club.”

Een half uur later vertelt de speler een totaal ander verhaal, al begint hij nog hetzelfde. “Ik heb twee weken nagedacht en ik blijf in Polen. Het is moeilijk om nu van club te veranderen. Mijn keuze was er een tussen twee clubs: Groclin en NEC.”

En het is dus Groclin geworden. Of toch niet? “Ik weet niet wat ik wil”, zegt de spits van het Poolse elftal seconden later. “Alles is nog mogelijk. Als NEC mij in de zomer nog wil, moet ik opnieuw nadenken. Elke speler wil naar een club als Ajax of PSV, ik ook. Maar het is beter voor me om eerst één of twee seizoenen bij een kleinere club te spelen.”

Maar dan pas in de zomer. Het is dus honderd procent zeker dat Niedzielan het seizoen bij Groclin afmaakt.
“Er is maar één ding honderd procent zeker en dat is dat ik dood ga”, zegt de spits.

“Het grote probleem is dat ik niet weet wat ik wil. Ik vecht met mijn gevoelens. Ik weet helemaal niets momenteel. Mijn hoofd is leeg.”

Bij het Nijmeegse NEC worden intussen een paar mensen stapelgek. Alles was in kannen en kruiken, het geld staat op de bank en nu dit.

Het lijkt of de onervaren zaakwaarnemers en de onzekere Niedzielan de grootste transfer ooit bij NEC alsnog om zeep gaan helpen.

Er is druk telefoonverkeer tussen Nederland en Polen, maar de onduidelijkheid blijft. Tot overmaat van ramp raakt de batterij van de telefoon van Niedzielan leeg.

Als hij nog kan bellen geeft Niedzielan toe dat hij in Nederland is geweest. “Ik heb daar met Neeskens gesproken, een groot coach. Het is een o.k.-club met een prachtig stadion en Nijmegen is een mooie stad.”

Wat klopt er dan van de verhalen dat ze in Polen woedend waren over zijn bezoek aan Nederland?

“Dat is onzin. Ik heb vakantie, dus mag doen wat ik wil. Of ik nu naar Griekenland ga of naar Nederland, daar kan niemand iets van zeggen. Ik leef in een vrij land. Het is ook onzin dat de voorzitter mij terug naar Polen heeft geroepen.”

Dan ligt zijn hart ineens weer bij Nijmegen. “Er is nog steeds een goede kans dat ik al in de winter naar NEC kom. Alles is mogelijk. Ik moet nu nadenken. Bel mijn zaakwaarnemer maar.”

Even na tienen laat NEC een laatste voorstel naar Polen uitgaan.

Afgesproken wordt dat vanuit Groclin op maandagochtend om tien uur duidelijkheid komt.

“Het gaat alleen maar om geld”, verzucht voorzitter Hans van Delft. “We zijn drie weken met deze jongen bezig en willen hem koste wat kost halen. Daarom hebben we er nog een bedrag bovenop gedaan.”


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.