Demouge twijfelgeval, De Nooijer geblesseerd

NEC heeft een overschot aan spitsen en soms is dat handig. Wanneer je eerste twee aanvallers afwezig zijn bijvoorbeeld. Vanavond tegen FC Zwolle is dat mogelijk het geval. Dennis de Nooijer is er zeker niet bij, Frank Demouge is een twijfelgeval. Zwolle mist ook een bij NEC gekende spits. Gorgi Hristov heeft last van zijn knie.


De vrijdagtrainig is amper begonnen als Dennis de Nooijer na kortstondig overleg met fysiotherapeut Cees van der Linden naar de kant loopt. Op het eerste oog soepel, maar de spits laat zich niet meer zien. “Hij heeft een verrekking in de kuitspier”, zegt Van der Linden na de training. “Dennis kan zeker niet spelen.”

De Nooijer heeft de blessure opgelopen in de bekerwedstrijd tegen Heerenveen afgelopen woensdag. “In de euforie heeft hij weinig gevoeld”, denkt Van der Linden. “Dat past bij dit soort spierblessures. Soms krijg je pas later last. Dat betekent wel dat de blessure niet ernstig is.”

Demouge is een ander verhaal. De spits kreeg tijdens het partijtje zwaargewicht Tumba op bezoek. “Hij viel met zijn volle gewicht met zijn knie in mijn kuit. Het zag er vrij onschuldig uit, maar mijn kuit is enorm stijf. Er kan niets kapot zijn, dat voel ik wel, maar het is heel vervelend.”

Demouge heeft geen idee of hij vanavond kan spelen. “Ik zou het echt niet weten, maar als ik kan spelen, speel ik. De kuit zal morgen (zaterdag, red.) in ieder geval stijf zijn, maar als het kan voetbal ik met pijnstillers.”Mocht Demouge niet kunnen spelen is Zico Tumba zijn meest waarschijnlijke vervanger. Hij zal dan een drukke avond krijgen, want nummer laatst Zwolle zal naar verwachting ver achteruit leunen.

“We hebben andere spitsen, die kun je altijd opstellen”, relativeert trainer Johan Neeskens de problemen voorin. De trainer is zich ervan bewust dat puntverlies vanavond ervoor zorgt dat de eerste seizoenshelft met een kater eindigt in plaats van met een goede serie. “Het is duidelijk dat we weinig te winnen en veel te verliezen hebben. Dat heb ik de spelers ook op het hart gedrukt. We hebben nu twee wedstrijden op rij gewonnen en de nul gehouden. Voor eigen publiek moet je die serie mooi afmaken.”

Dat moet kunnen tegen een FC Zwolle dat amper een representatief elftal op de been kan brengen. Gisteren waren er veertien spelers op de training, waaronder twee uit de jeugd. Hristov, Parnela, Yobo, Schol, Karlsen en Cvetkov ontbreken door blessures. Daardoor staat middenvelder De Ridder linksback.

Vermoedelijke opstelling NEC: Gentenaar; Wisgerhof, Wielaert, Ebbinge, Leiwakabessy; Schuurman, Govedarica, Simr, Van der Doelen; Hersi, Demouge.

FC Zwolle: Van der Werff; Ravensbergen, Roelofsen, Van der Haar, De Ridder; Takak, Lim-Duan, Hoogenkamp; Van Dinteren, Zuurman, Korf.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.