Otten talent in de kinderschoenen

Mark Otten, 18 jaar jong en op dit moment bankzitter bij NEC. Hij wordt nog te jong bevonden en Neeskens wil hem niet forceren. ?Maar volgend seizoen ga ik voor een basisplaats en wil ik in elk geval bij de eerste dertien zitten?.


Mark Otten: ?Ik ben nog echt een talent in de kinderschoenen. Wel sta ik aan de vooravond van mijn doorbraak en moet ik het nu zo snel mogelijk waarmaken. Mijn basis en handelsmerk is elke seconde met het vak bezig zijn en keihard werken. Nu moet ik kansen in het eerste elftal afdwingen. Ik had er al willen staan, terwijl iedereen zegt dat ik te jong ben en de tijd heb. Maar volgend seizoen ga ik voor een basisplaats en wil ik in elk geval bij de eerste dertien zitten. Op dit moment is het voor de trainer moeilijk talenten in te passen, omdat het niet zo goed gaat. Hij kiest dan eerder voor zekerheid. Maar ik houd me vast aan Wesley Sneijder, met wie ik vorig seizoen nog in Oranje Onder-19 speelde. Hij laat zien dat het snel kan gaan.?


Johan Neeskens: ?Er zit een hele goede kop op. Hij is zeer leergierig, wil altijd trainen en moet soms worden afgeremd. Dat zijn pluspunten. Hij heeft in beide benen een goede trap en daar moet hij als centrale verdediger meer mee gaan doen. Mark moet durven meevoetballen, zijn handelingssnelheid moet omhoog en hij moet in de dekking leren de juiste keuzes te maken. Maar hij is net achttien, dus dat komt allemaal wel. Het is goed dat hij ook bij Oranje Onder-19 zit, zo krijgt hij ook internationale ervaring. Op dit moment zijn we als team nerveus en zitten sommige spelers niet goed in hun vel. Dan moet je zo?n jongen niet geforceerd willen brengen. Als het straks wat beter draait en we een keer ruim voor staan, kan ik hem makkelijker inpassen.?


Bron: VI

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.