Van Wanrooy hoopt nog op een wonder

Carlos van Wanrooy (36) heeft nog een sprankje hoop dat hij zijn carrière op een waardige wijze af kan sluiten. De oud-verdediger van NEC, Vitesse, RKC Waalwijk en RBC Roosendaal en momenteel onder contract bij De Graafschap, hoopt dat een speciale coating de pijn in zijn versleten enkel nog enkele maanden kan verlichten.


Van Wanrooy werd onlangs negatief verrast toen na een enkeloperatie bleek dat het kraakbeen in het gewricht zwaar aangetast is. “Ik ging naar het ziekenhuis om de enkel schoon te laten maken”, zegt de Brabander. “Er zat iets los en ik ging er van uit dat het gerepareerd zou worden. Ik had niet verwacht dat er iets mis zou zijn met het kraakbeen. Dat was een zware tegenvaller.”

De komende weken houdt hij rust. In januari zal Van Wanrooy opnieuw het ziekenhuis bezoeken. “Ik krijg dan een paar spuiten, een soort coating. Misschien helpt dat en kan ik na de winterstop nog wat voor De Graafschap betekenen. Maar ik ga niet door ten koste van alles. Ik wil de rest van m’n leven wel zonder pijn verder kunnen.”

Toch gruwelt Van Wanrooy bij het idee dat hij de handdoek in de ring moet werpen. Meer dan 400 competitiewedstrijden in het betaald voetbal werkte hij de afgelopen zestien jaar af. Maar een keer was hij vanwege een kruisbandoperatie een tijd uit de roulatie. “Ik ben aan het begin van dit seizoen naar De Graafschap gekomen om te helpen aan een snelle terugkeer naar de eredivisie. Ik ben gehaald om de andere spelers te sturen. Ja, ik denk dat ze me nu in dat opzicht wel een beetje zullen missen. Het had zo’n leuk seizoen kunnen worden, maar voor mij is dit een fikse tegenvaller.”

Van Wanrooy is inmiddels een voetballer op leeftijd, maar toen hij in augustus naar Doetinchem toog, wist hij nog niet dat dit zijn laatste seizoen zou worden. Nu wel. “Dit wordt zeker mijn laatste seizoen, dat lijkt me duidelijk. Ik hoop alleen dat die spuiten zullen aanslaan en dat ik nog iets voor de club kan betekenen.”


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.