Hersi houdt van Heerenveen

Youssouf Hersi speelt graag in Heerenveen. Hij vindt het er leuk. Logisch, de kleine middenvelder scoort er bijna altijd. Zo ook gisteren in de achtste finale van het bekertoernooi. Het was de beslissing.


Bij de uiterst vrolijke Youssouf Hersi beginnen de ogen te stralen als hij mag vertellen over zijn bezoekjes aan Heerenveen, waar NEC via een kleine zege (0-1) de laatste acht van het bekertoernooi haalde. “Mooi stadion toch? Gezellig, leuk publiek. Ja, ik scoor hier vaak. Dat was al zo in de jeugd van Ajax. Dit was mijn derde doelpunt hier in vier wedstrijden voor NEC. Dat heb je soms met een club. In sommige stadions raak je geen bal, in andere gaat alles erin.”

In het begin zag het er niet naar uit dat NEC een vrolijke avond tegemoet zou gaan. “Zij zetten enorm veel druk en wij kwamen er totaal niet uit”, zegt Hersi. “We creĆ«erden helemaal niets. Nadat Simr eruit ging, die ik overigens wel goed vond spelen, kwamen we iets beter in de wedstrijd.”Maar pas na rust was NEC gelijkwaardig aan de Friese tegenstander.

Hersi: “We konden toen ons eigen spelletje spelen, lekker op de counter. Eigenlijk scoorden we al eerder, want ik weet zeker dat ik geen buitenspel stond toen Arjan (Ebbinge, red.) mij aanspeelde en Frank (Demouge, red.) binnen kon tikken. Maar achteraf maakt het niet uit.”

Ook Demouge dacht dat zijn intikker na zeventig minuten een zuiver doelpunt was. “Ik weet bijna honderd procent zeker dat het geen buitenspel was.”

De lange spits kwam al na 28 minuten in het veld voor Simr. “Ja, ik ga thuis maar vertellen dat ik een hele wedstrijd heb gespeeld, want dit was wel een hele snelle invalbeurt. Het was een tactische wissel. Je kon zien dat we er niet uit kwamen. Dennis is natuurlijk niet kopsterk, ik denk dat ik daarom werd ingebracht.”

Voor de wedstrijd deed Demouge zijn warming-up met de basis. Bij het voorlezen van de opstellingen had de Friese speaker het over een basisplaats voor Simr of Demouge. “Dat was puur om Foppe de Haan voor de gek te houden”, zegt Demouge. “Simr had niets en ik wist allang dat ik niet zou starten. Ik deed echt of ik zou spelen, had ook al mijn wedstrijdshirt aan en liet dat duidelijk zien. Je had Foppe moeten zien kijken joh, hij wist echt niet wat we gingen doen.”

Het plan mislukte en tegen zijn gewoonte in greep NEC-coach Johan Neeskens al vroeg in de wedstrijd in. Het betekende dat Hersi terug mocht naar zijn oude positie achter de twee spitsen. De laatste vier wedstrijden stond Hersi als tweede spits opgesteld.

“Het is toeval dat ik nu scoor, maar dat is wel de beste positie voor mij. Ik ben geen spits, maar speel daar voor het team. De trainer weet dat ik er zo over denk. Je zag vandaag wel meteen dat ik op mijn oude plek gevaarlijker was. Maar ik klaag niet, als ik in de spits moet, moet het.”

Demouge was na de wedstrijd uiterst tevreden. Hij speelde zeventig minuten zonder fysieke problemen vol, gaf een assist en kreeg geen gele kaart van scheidsrechter Bossen. “En dat is voor de eerste keer ooit. Er waren wel een paar forse duels. Bij een duel dacht ik dat Hakansson en ik allebei ons been zouden breken, maar dat liep gelukkig goed af.”


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.