Neeskens: “Nederlaag eigen schuld”

Zoals gebruikelijk was er ook na NEC-ADO Den Haag een persconferentie waar beide trainer hun visie op de gespeelde wedstrijd geven. NEC-trainer Johan Neeskens zei het volgende over de 1-2 nederlaag:

“We begonnen de eerste helft goed, zetten veel druk, hadden veel balbezit en waren duidelijk de betere ploeg. We verzuimen in feite om meer dan die ene goal van Dennis de Nooijer te maken.”

“In de rust heb ik wel tien keer tegen de jongens gezegd dat ze de tweede helft zo door moesten gaan; scherp en geconcentreerd, Den Haag staat achter en moet risico’s gaan nemen. Tot mijn grote verbazing zie ik direct dat ze te slap begonnen aan die tweede helft. Er werden veel duels verloren, de passing was slecht en er werd veel balverlies geleden. Na de 1-1 zie je ook dat bij sommige jongens het vertrouwen daalt.” Mijns inzien heeft de wedstrijd van donderdag niets te maken met deze nederlaag. Men raakt vermoeid, maar volgens mij speelt dat meer tussen de oren.”

“We hebben nog maar weinig afgedwongen de tweede helft al had Zico Tumba de 2-1 op zijn hoofd. Ik vind dat we onnodig drie punten hebben verloren en dat deze nederlaag echt onze eigen schuld is. De jongens staan nu in ieder geval weer met beide benen op de grond.”


Bron: NEC-Nijmegen

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan