NEC krijgt het deksel op de neus

NEC-ADO Den Haag (1-0) 1-2
38. Van As (e.d.) 1-0
54. Van Der Gun 1-1
79. Stroeve 1-2

 Roland van der Hilst
 12.250 (500 ADO-supporters)
 Govedarica (NEC) & Bodde (ADO)

NEC
Dennis Gentenaar, Peter Wisgerhof (81. René van Rijswijk), Rob Wielaert, Arjan Ebbinge, Jeffrey Leiwakabessy, Resit Schuurman, Dejan Govedarica, Youssouf Hersi, Mike Zonneveld, Fabian de Freitas (56. Patrick Ax), Dennis de Nooijer (72. Zico Tumba)

ADO Den Haag
Roland Jansen, Daniël Rijaard, Jeffrey van As, Maurice Verberne (46. Michael Ros), Mirano Carrilho, Leonardo Dos Santos, Ferrie Bodde, Tom van der Leegte, Gijs Cales (84. Youssef El Akchaoui) , Cedric van der Gun, Peter Hofstede (67. Roy Stroeve)

Hepudanouook?


 


Dat je vooraf wel weet dat een Europese campagne vrijwel altijd punten gaat kosten in de competitie, maar dat je toch stiekem hoopt dat ADO geen onoverkomelijk probleem zal blijken te zijn? Helaas bleek ADO wel een te groot opstakel voor NEC en hebben we vanmiddag een voorproefje gezien van hoe Wisla NEC over 3 weken omver zal counteren.


Dat je ADO als tegenstander had leek toch gunstig te zijn. Die hebben net een zeperd van jewelste gehad in de beker en over het algemeen stelt die ploeg op eredivisieniveau toch niet zo heel veel voor. Toch heeft NEC het tegen dit soort ploegen altijd moeilijk. Er is niemand die de lijnen kan uitzetten en dat breekt elke keer weer op.


Objectief gezien komt NEC ook heel goedkoop aan het doelpunt. Tot die tijd is er nauwelijks iets geweest dat ook maar op een kans leek. Schoten uit de derde lijn, waar Jansen niet echt bang van wordt. De vrije trap van Zonneveld van een meter of dertig was dan nog de beste poging.


Over de hele wedstrijd bekeken is er maar één enkele uitgespeelde kans geweest. Wisgerhof kwam diep in de tweede helft eens goed door langs de lijn en zijn voorzet werd door Tumba stijlvol ingekopt. Verder was de ploeg letterlijk kansloos. Niet dat ADO recht had op een overwinning, want die hebben helemaal niet willen aanvallen. Ze maakten echter de mogelijkheden die ze wel kregen goed af.


Die goals werden overigens cadeau gedaan door NEC. Je vraagt je toch werkelijk af welke opdrachten Neeskens in de rust heeft uitgedeeld aan zijn spelers. ?Verder terug jongens, laat ze maar komen. Geef het initiatief maar uit handen?. De spelers hebben zich er braaf aan gehouden. Op het moment dat dan die eerste bal binnen valt, weet je eigelijk al dat de overwinning weg is en dat je moet hopen op 1 punt.


Triest, dat je tegen ADO thuis moet hopen op 1 punt, maar als vele spelers totaal niet in de wedstrijd zitten en anderen dingen gaan doen die ze niet kunnen, dan maak je het ook voor jezelf onmogelijk om goed te spelen.


Hersi loopt iedere wedstrijd tegen zichzelf te voetballen en hem lukt op het moment werkelijk helemaal niks. Gova wil met bal door het Haagse centrum heen slalommen, maar omdat niemand op het briljante idee komt zijn positie in het centrum over te nemen, kan ADO zo doorlopen en scoren. Dan weet je helemaal zeker dat het over en sluiten is.


Hoe je het ook wendt of keert, het centrum van de verdediging is er met het vertrek van Hesp zwakker op geworden. Ebbinge heeft al moeite met het in bedwang houden van een speler als Hofstede en wordt frequent op snelheid geklopt. Hij maakt voortdurend een sliding om zijn fouten te herstellen, speelt opbouwend geen enkele rol en steeds heb ik het idee dat wanneer hij aan de bal is, deze spoedig zal verliezen. Alleen al hierdoor kan Gentenaar het aanscherpen van zijn record wel vergeten.

Dit elftal komt structureel kwaliteit tekort en alleen wanneer elke speler 100% bij de les is, maken we een kans. Is dat niet zo, dan kunnen we van elke ploeg verliezen. Zaterdag op de training hadden de jongens het allemaal erg naar hun zin. Er werd ontspannen getraind en gedold. De laatste keer dat dat gebeurde was tegen Roda thuis. Na de ontluistering van vanmiddag is iedereen weer terug op aarde. Vooruitkijkende naar de wedstrijden van de komende weken, valt alleen maar te hopen, dat we niet door de grond gaan.


 


Hepudanouook?

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.