Neeskens bijzonder blij

Neeskens was erg tevreden na de uitzege van NEC op Heerenveen, een ploeg die na de nederlaag af moest haken in de strijd om Europees Voetbal, terwijl NEC nog steeds volop meedoet.

‘Ik ben bijzonder blij dat we hier drie punten weghalen. Met name omdat we de laatste thuiswedstrijd een belabberde wedstrijd hebben gespeeld. Ik denk dat we ons goed hersteld hebben.’ Zo zei Neeskens bij de persconferentie na afloop van het duel.

Neeskens vond dat de ploeg in de tweede helft op de juiste manier speelde tegen Heerenveen. ‘Je weet dat Heerenveen gewoon een goed voetballende ploeg heeft. Om de ruimte klein te houden moest er veel druk naar voren worden uitgeoefend. Dat gebeurde in de eerste helft te weinig, en Heerenveen had veruit het meeste balbezit. Ze hebben echter amper uitgespeelde kansen gehad.’ Aldus Neeskens.

De trainer vervolgt: ‘In de rust hebben we het er over gehad dat Heerenveen nu zou komen, en dat we echt rust aan de bal moesten houden. We spelen het vervolgens goed uit, scoren twee keer en dat denk je dat je het rustig uit kan spelen. Toch komt er dan een fase waarin de ploeg het initiatief uit handen heeft, en op het moment dat de 2-3 valt weet je dat je het nog moeilijk gaat krijgen.’

‘In de laatste tien minuten werden er te veel verkeerde keuzes gemaakt, maar we pakken uiteindelijk wel drie punten. Over de hele wedstrijd gezien hebben we ook wel terecht gewonnen denk ik, vooral omdat we de kansen ideaal hebben afgemaakt.’

Ook de trainer van Heerenveen, Foppe de Haan, vond de overwinning van NEC verdiend. ‘We hadden de eerste helft veel balbezit, maar deden er te weinig mee. Er werden veel te veel ballen breed gegeven, en de spitsen werden te weinig gezocht. We gingen slordig met de kansen om, er zat te weinig dreiging achter en het baltempo lag te laag. Vooral het centrum van de verdediging was matig, er was veel te weinig communicatie., Zij maken het dan goed af, en winnen verdient. Niet qua balbezit en kwaliteit maar wel qua strijd en goals maken.’