NEC weer met 1-2 onderuit


NEC weer met 1-2 onderuit!
NEC-Ajax (1-0) 1-2
11. Hersi 1-0
65. Litmanen 1-1
78. Maxwell 1-2
 Haverkort
 12.000 (Geen Ajax-supporters)
 Demouge (NEC) & Van der Meyde, Maxwell & Pasanen (Ajax)

NEC : Gentenaar, Wielaert, Hesp,Wisgerhof , Leiwakabessy, Schuurman, Hersi, Zonneveld (77. Van Rijswijk), Govedarica, Demouge (70. Tumba), De Nooijer (63. Ax)
Ajax : Lobont, Trabelsi (58. Sikora), Pasanen, Yakubu , Maxwell, Pienaar, Galásek, Sneijder, Litmanen (88. Bergdølmo), Van der Vaart, Van der Meyde

Hepudanouook?


Dat je je ernstig afvraagt hoe het nu verder moet? En dat je daar maar niet uitkomt, ondanks dat je er een hele week over hebt kunnen nadenken? Op vakantie word je geacht de dingen los te laten, maar wanneer je verstoken bent van elke vorm van informatie over NEC en zelfs de uitslag tegen Groningen niet weet, dan ben je nog meer met de club bezig dan anders.


Bij thuiskomst snel een en ander bij gelezen en dan lees je in de VI tussen de regels door dat Neeskens zijn ontslagbrief al klaar heeft liggen. Er hoeft alleen nog maar een postzegel op. Het lijkt geen twijfel, dat wanneer Looijen er niet in slaagt Hersi over te nemen van Ajax en niet minstens 3 verdere versterkingen contracteert, dat Johan die brief ook daadwerkelijk op de bus zal doen..


Wat zal dat dan niet betekenen voor de club? Neeskens is immers het boegbeeld van de commerciële staf en wanneer men er met Neeskens al niet in slaagt voldoende kapitaalkrachtige (hoofd-)sponsoren aan te trekken, dan zou de moeilijkheidsgraad zonder Neeskens wel eens toe kunnen nemen. En als de spelers door een naam als Neeskens niet gemotiveerd zijn, dan zou je het ergste kunnen vrezen voor een trainer met een mindere reputatie.


Vandaag waren de spelers gelukkig wel gemotiveerd. Wellicht heeft het artikel in VI ze op scherp gezet. Ze begonnen dan ook goed aan de wedstrijd en dat wierp vruchten af. De 1-0 was volkomen verdiend. Daarbij duurde het zeker 20 minuten voordat Ajax eens gevaarlijk dicht in de buurt van Gentenaar kwam. Tot zover geen vuiltje aan de lucht.


Nou is het algemeen bekend, dat een wedstrijd langer duurt dan 20 minuten en dat je de problemen over je af gaat roepen, wanneer je maar steeds verder achteruit gaat lopen. Zonder kleerscheuren werd de rust nog gehaald, maar daarna was al het voetbal en systeem uit de ploeg verdwenen. Ajax speelde iets beter, maar omdat NEC bijna met de kont in de zestien stond, kon Ajax de druk op de ketel houden. Je kon op de vingers natellen, dat fout zou gaan aflopen.


Tot overmaat van ramp moest De Nooijer van het veld en worden afgelost door Ax. Ax bewees direct het gelijk van Neeskens, die immers stelt dat de bankzitters onvoldoende niveau hebben. Niet dat De Nooijer een goede partij speelde; integendeel zelfs, want sinds zijn blessure schopt hij geen deuk meer in een pakje boter. Ax is desondanks nog een graadje erger: geen overzicht, opzichtige handsballen om de bal te controleren, slechte voorzetten, slechte inspeelpass etc.


Op uitnodiging van Neeskens was de technische staf van St. Truiden aanwezig. Die waren ook op het toernooi in Turkije en mochten dus een wedstrijd komen bezoeken. Ik heb zeer mijn best gedaan om hen ervan te overtuigen Ax van NEC over te nemen, maar daar trapten ze niet in.


Ondertussen zakte het niveau van de grensrechters ook naar donkere diepten en deelde Haverkort weer een dubieuze vrije trap uit, waardoor hij voor de zoveelste keer inbreng had in een overwinning van een topclub tegen NEC. Volgende week zal er hoe dan ook gewonnen moeten worden, anders is het definitief over met de Europese aspiraties. Maar ja, RBC-uit, altijd lastig. Ik heb weer een weekje stof tot nadenken.


Hepudanouook?

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
Reageer op de DTH Facebook pagina
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan