NEC verliest met 3-1 van RKC Waalwijk

NEC is er niet ingeslaagd voor de derde keer in successie het Maritiem Toernooi van Den Helder te winnen. RKC Waalwijk was met 3-1 te sterk. Eerder wonnen de Nijmegenaren nog met 2-1 van Volendam.

NEC startte nog zonder de geblesseerde doelman Dennis Gentenaar. Jeffrey Leiwakabessy maakte zijn rentree in de basis en Mike Zonneveld viel weer in.

De 3-1 eindstand was al bij rust bereikt. De tegendoelpunten die NEC incasseerde waren vrijwel identiek. RKC scoorde met drie kopballen, waarbij de organisatie in de Nijmeegse defensie niet altijd goed was.

RKC Waalwijk nam de leiding via een kopbal van Steve Olfers. NEC kwam op gelijke hoogte door een strafschop. Frank Demouge werd geduwd terwijl hij leek te gaan scoren. Aanvoerder Rob Wielaert schoot raak vanaf de strafschopstip.

Nog voor rust scoorde RKC tweemaal door kopdoelpunten. Virgilio Texeira en wedereom Steve Olfers profiteerden van de gebrekkige organisatie achterin.

In de tweede helft speelde NEC iets beter, maar werd er niet meer gescoord. Fabian de Freitas viel nog in en maakte met zijn snelheid een goede indruk.

Bron: Omroep Gelderland