NEC
Dennis Gentenaar, Rob Wielaert, Peter Wisgerhof, Jeffrey Leiwakabessy, Arjan Ebbinge, Resit Schuurman, Björn van der Doelen, Dejan Govedarica, (62. Frank Demouge), Youssouf Hersi (81. Pascal Heije), Jarda Simr, Dennis de Nooijer (87. Patrick Ax)

Vitesse
Jimmy van Fessem, Tim Cornelisse, Bert Konterman, Michael Jansen (31. Michael Dingsdag), Purrel Fränkel, Aleksandar Rankovic, Gert Claessens, Nick Hofs, Emile Mbamba (64. Didier Martel), Jhonny van Beukering, Mamadou Zongo (81. Ricky Bochem)

NEC heeft zondagmiddag in het eigen Goffert-stadion met 2-0 van aartsrivaal Vitesse gewonnen. Door de zege klimmen de Nijmegenaren uit de gevarenzone. Vitesse blijft 16e.

Toch waren het de Arnhemmers die als sterkste aan de wedstrijd begonnen. Van Beukering en Zongo kregen twee goede kansen maar Gentenaar redde bekwaam.

Tegen de verhouding in was het echter NEC dat in de 30e minuut de leiding nam. Vitesse werkte een corner slecht weg waarna Arjan Ebbinge de 1-0 inkopte. Vanaf de openingstreffer was Vitesse helemaal van slag. Vooral defensief zag het er vaak knullig uit.

Nog voor rust werd het 2-0 voor de thuisploeg. Govedarica zette zijn hoofdgoed tegen een vrije trap van Wielaert en liet doelman Van Fessem kansloos.

Het enige wat NEC zich in de tweede helft mocht verwijten, was dat het de score niet opvoerde. Wisgerhof en Hersikregen enorme kansen op de 3-0, maar ‘de Tank’ zorgde ervoor dat Vitesse nog enigszins in de race voor een punt bleef. Het zat er echter geen moment echt in voor de Arnhemmers.

De 2-0 betekende de zesde nederlaag op rij voor Vitesse in De Goffert. NEC klimt naar de 13e positie. Vitesse staat nog steeds onder de rode streep.

Bron: Omroep Gelderland