De Pers: NEC-Vitesse

Voetbal.nl
NEC opnieuw beste van Gelderland

NEC heeft alle narigheid van de afgelopen weken van zich afgespeeld. Het Rood-Zwart-Groen was in De Goffert met 2-0 te sterk voor aartsrivaal Vitesse en won daarmee de voor Nijmegen belangrijkste wedstrijd van het seizoen. NEC uit wordt voor Vitesse langzamerhand een trauma. De ploeg ging voor de zesde opeenvolgende maal onderuit in De Goffert.

Vitesse begon sterk aan de wedstrijd, maar NEC had zijn zaken binnen tien minuten op orde. Arjan Ebbinge drukte het overwicht van de thuisploeg in de dertigste minuut uit in een treffer. Op slag van rust gooide Dejan Govedarica de wedstrijd in het slot. De Servische middenvelder kopte in de 44ste minuut raak uit een vrije trap van Rob Wielaert. NEC maakte met de zege een eind aan een reeks van vijf Eredivisiewedstrijden zonder winst. Doelman Dennis Gentenaar hield bovendien voor het eerst in elf competitiewedstrijden zijn doel schoon.

Voetbalkrant (NOS)
NEC duidelijk de sterkste in Gelderse derby

Voor de immer beladen Gelderse derby scheidde één puntje NEC van het op de zestiende plaats geklasseerde Vitesse. Het duel in Nijmegen wees uit dat het krachtsverschil tussen beide kemphanen veel groter is. NEC bracht dat in de score tot uitdrukking en won dikverdiend met 2-0, de zesde zege in eigen huis op rij tegen Vitesse.

Dolblij waren de Nijmegenaren na de zege op de aartsrivaal. Prestige staat er immer op het spel wanneer NEC en Vitesse de degens kruisen, maar gezien de penibele situatie waarin beide ambitieuze clubs verkeren – voor het duel stonden ze respectievelijk veertiende en zestiende op de ranglijst – was de druk nu extra groot.

In de stromende regen leek Vitesse aanvankelijk het best met de druk om te kunnen gaan, want de eerste mogelijkheid was voor de Arnhemmers; Dennis Gentenaar ranselde een schot van Mamadou Zongo echter uit zijn doel. Na een rake kopbal van Arjan Ebbinge in de dertigste minuut was Vitesse echter meteen de kluts kwijt. Dejan Govedarica besliste kort voor rust, opnieuw uit een ‘dood’ spelmoment, de partij: 2-0. Na de pauze ging Vitesse één-op-één spelen, maar dat leidde tot een nog groter overwicht van NEC. De ploeg van Johan Neeskens was feller, fysiek sterker en voetbalde beter.

“In de eerste helft konden we nog aardig meekomen, maar op basis van negentig minuten was de nederlaag verdiend”, zei verliezend coach Edward Sturing. ” Johan Neeskens was het met zijn collega eens. “We hebben vaker met 2-0 voor gestaan, maar toen hebben we het niet gered. We sprongen na rust weliswaar te makkelijk met onze kansen om, maar zijn geen moment meer in gevaar geweest. Ik ben tevreden”, zei de coach, die zijn elftal voor het eerst sinds 14 september, toen FC Twente met 2-1 werd geklopt, weer eens in de Goffert zag winnen.

VI.nl
NEC velt Vitesse weer in Gelderse derby

NEC heeft in Nijmegen voor de zesde keer op rij de Gelderse derby tegen Vitesse weten te winnen (2-0). Na rust was de thuisploeg een stuk beter, al vielen de beide doelpunten voor rust.
In die fase deden de twee rivalen namelijk niet veel voor elkaar onder. Vitesse opende ijzersterk maar vergat te scoren. NEC nam het initiatief daarna over en sloeg wel vrijwel direct toe.

Arjan Ebbinge opende in de 30ste minuut de score voor de Nijmegenaren. Uit een hoekschop van Resit Schuurman werkte de verdediger de bal binnen. Een kartier later zorgde Dejan Govedarica voor de 2-0. Rob Wielaert nam de vrije trap en de lange Serviër mocht vrij inkoppen.

In de tweede helft was er van een offensief van Vitesse nauwelijks sprake. De mannen van Edward Sturing hadden zelfs weinig in te brengen tegen NEC, dat in de vijf voorgaande thuiswedstrijden niet kon winnen.