NEC slaapwandelt naar winst


NEC-Excelsior (0-0) 1-0
82. Tumba 1-0
 Buiting
 11.500 (50 Excelsior fans)
 Schuurman (NEC)

NEC : Gentenaar, Wisgerhof (71.Tumba), Hesp, Wielaert, Leiwakabessy, Schuurman, Govedarica, Hersi, Zonneveld, Demouge (86.Simr), Ax (57.De Nooijer).
Excelsior : Varkevisser, Buijs, Olfers, De Haan, Breuer, Kim Nam-Il (86. Bastos), Swerts (86. Holman), Boutahar (86. Lopes), Mtiliga Nygaard, Pinas

Hepudanouook?


Dat je na zo?n 5 minuten wedstrijd al weet dat het wel eens een heel nare middag zou kunnen worden? Dat je bij jezelf denkt, was ik maar geld gaan uitgeven tijdens de koopzondag? Er waren talloze dingen om iets anders te doen te bedenken tijdens de wedstrijd. Geen enkel gevaar dat je door die verslapte aandacht iets opwindends zou missen.


Afgelopen woensdag zat ik naar het Nederlands elftal te kijken en vroeg ik mezelf af, of er nog ergens slechter zou kunnen worden gevoetbald. Het antwoord kwam vanmiddag. Het blijkt inderdaad te kunnen. Waren we tegen RBC al getrakteerd op een ellendige wedstrijd, vanmiddag bleek het allemaal nog een graadje erger te kunnen.


Het kan haast niet anders, of de definitie van slecht voetbal zal na deze wedstrijd geheel worden herzien. In een toekomstige editie van een encyclopedie, die dan op CD-ROM verschijnt, zullen dan bij het trefwoord ?slecht voetbal? beelden te zien zijn van deze wedstrijd. Of wat daar voor door zou moeten gaan.


Het jammere was natuurlijk ook, dat de heer Koevermans de NEC-spelers die hij onder zijn hoede had, weer afleverde met voetbaltechnische wanorde in het hoofd. Hersi, bijvoorbeeld, bakte er werkelijk totaal niets van; nauwelijks aan de bal geweest en zodra hij hem had, was hij hem alweer kwijt. Demouge presteerde niks beter, op één aardige actie na.


Zonneveld zat weer helemaal op zijn oude niveau van na zijn blessure; slecht. Ik blijf me ook afvragen hoe lang het experiment met Ax in de spits nog gaat duren. Naar mijn oordeel, heeft Ax al meerdere malen proefondervindelijk bewezen daar totaal niet voor te deugen. Je hoeft toch echt geen oefenmeester 1 diploma te hebben om tot dezelfde conclusie te komen. Ik neem aan, dat Neeskens dat papiertje toch heeft.


De algehele malaise in het elftal ging dan toch enigszins voorbij aan Gova en Wielaert. De rest, op Gentenaar na, die niet veel te doen had, zakte nadrukkelijk door het ijs. Neeskens had zich afgevraagd, of zijn spelers het wel konden opbrengen nog ergens voor te spelen. Daar is hij als trainer toch voor? Om daarvoor te zorgen? Merkwaardig, dat als je enkele euro-tonnen per seizoen op je rekening krijgt bijgeschreven, je als speler niet iets zou hebben om voor te spelen. Het publiek telt blijkbaar niet meer mee.


Toch gebeurde er iets opmerkelijks. Neeskens wisselde Wisgerhof voor Tumba. Een verdediger eruit! Als je niet in slaap was gevallen, dan zou je het niet kunnen geloven. Echt waar, een revolutie in Neeskens-coaching. En het had warempel nog effect ook. Tumba maakte de winnende treffer, op een manier, die niet bij de wedstrijd paste.


Een rollertje, eigenlijk verkeerd geraakt, aangeraakt door een been van de tegenstander, via binnenkant paal over de doellijn, dat hoorde bij deze wedstrijd. Tumba besloot het anders te doen. Ik viel bijna van mijn stoel van verbazing.


Hepudanouook?

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.