NEC schrikt niet van Poolse berichtgeving

NEC maakt zich niet druk over de komst van spits Andrzej Niedzielan nu enkele Poolse media hebben verkondigd dat de international -de duurste NEC aankoop ooit- alsnog niet voor Nijmegen zal kiezen.


“Ik kan wel aan de gang blijven om me druk te maken”, aldus NEC-voorzitter Hans van Delft die vorige week na lang onderhandelen een jawoord kreeg vanuit Polen. Gisteren meldden enkele Poolse media dat de spits toch weer serieus aan ’t twijfelen is geslagen. “Niedzielan heeft nog niet getekend, maar voor mij geldt een man een man, een woord een woord. Ik verwacht hem vrijdag voor de medische keuring”, aldus Van Delft.

De Nijmeegse club heeft beperkte financiĆ«le middelen en dankt Niedzielans komst aan private investeerders, en dan met name Ouwehands Dierenparkeigenaar Boekhoorn die in het recente verleden al vaker voor NEC financieel ’n belangrijke rol speelde. Dat voor NEC nu zelfs een international als Niedzielan haalbaar is, is volgens Van Delft ‘een koerswijziging’. “Zelfs ik kan beoordelen dat sommige spelers in de eerste seizoenshelft absoluut niet hebben gebracht wat we ervan verwachtten. Dat is indirect ook financieel tamelijk desastreus voor een club als NEC. Door de teleurstellende resultaten zijn we met investeerders gaan praten over spelers van het kaliber Niedzielan. Die blijven voor hen toch interessant. En NEC blijkt dit soort spelers toch nodig te hebben om niet weg te zakken in de grijze middenmoot of nog lager.”


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.