NEC lijdt pijnlijke nederlaag


NEC-FC Utrecht (1-1) 1-2
19. Tanghe 0-1
34. Hesp (pen.) 1-1
79. Tanghe 1-2
 Vink
 12.000 (300 Utrecht-supporters)
 Hersi, Govedarica & Zonneveld 2x(NEC) & Schut, van den Bergh (Utrecht)
 Zonneveld (2x geel) (NEC)

NEC : Gentenaar, Wisgerhof, Wielaert, Hesp, Leiwakabessy(85. Hristov), Schuurman, Govedarica, Hersi, Zonneveld, Demouge(75.Tumba) , De Nooijer(70. Ax),
FC Utrecht : Wapenaar, Vreven, Zwaanswijk, Shew A Tjon, Schut(85. Jochemsen), Zuidam (88. Roest), Bosschaart, Tanghe, van den Bergh, Gluscevic(75. Roiha), Kuijt,

Hepudanouook?

Dat je het idee hebt, dat er beter helemaal niet over gesproken had kunnen worden? Europees voetbal, bedoel ik. En dan natuurlijk de kwade rol van de media hierin, met De Gelderlander voorop. Die zouden wel eens even uitzoeken welke spelers Europese ervaring hadden en hoeveel minuten dan wel. Zulke dingen moet je niet doen. Dat is de Goden verzoeken. We hadden het beter stil kunnen houden.

Op het moment dat spelers er ook over na gaan denken, loopt het vanzelfsprekend mis. Spelers worden niet betaald om over zulk soort dingen na te denken. Spelers moeten voetballen en liefst de bal in het netje schoppen, zodat anderen binnen de club reden hebben om erover na te gaan denken.

Demouge wist het vorige week zeker: NEC had 70 % kans om het te gaan halen. Het was nog maar een kwestie van 6 wedstrijden. Dat had Demouge beter niet kunnen bedenken. Die kansberekening heeft hem waarschijnlijk al dagen uit zijn slaap gehouden. Het kan niet anders dan dat hij het er voortdurend met De Nooijer over heeft gehad, waardoor het bij Dennis ook is gaan malen in zijn hoofd. Vandaag konden we zien welke gevolgen het had voor hun beider prestaties.

Van de week heeft De Gelderlander ook een aantal spelers bezocht, waarbij het in het interview slechts draaide om één ding: hoeveel minuten heb je Europees gespeeld? Dat zet zo?n speler aan tot mijmeren, terug denken aan wat eens was en wat misschien zou kunnen zijn. Als, als, dan? Dat werk. Die interviews zijn ons vandaag fataal geworden.
Er is deze week te veel nagedacht, maar te weinig over de tegenstander van vandaag. Utrecht heeft twee keer op het doel geschoten c.q. gekopt en dat was het dan. Men had kunnen en moeten weten, dat ze bij Utrecht al vaker met dit bijltje hebben gehakt, die weten wel raad met die denkprocessen. Ze laten Kuijt de aandacht afleiden en Tanghe, die het hele seizoen haast geen bal goed geraakt heeft, de doelpunten maken.

Jammer voor Gentenaar is, dat hij na vandaag ook het VI klassement van beste speler niet meer zal winnen. Het hele seizoen zo vast als een huis, maar vandaag erg onzeker. De 1-2 was een misser van Wisgerhof, die de voorzet laat geven en Gentenaar, die verzuimt zijn doel uit te komen. De VI zou het toch al niet leuk vinden als een speler van NEC zou gaan winnen, na vandaag zal dat er ook niet meer inzitten.

Het is sowieso nog maar de vraag of er nog veel winst in zal zitten voor NEC. Groningen zal er nog wel vol voor gaan en meestal is NEC daar niet op zijn best. Tegen Ajax zal er ook niet veel te halen zijn. RBC-uit is altijd lastig, een thuiswedstrijd tegen een laagvlieger als Zwolle doet velen al optimistisch denken aan grote overwinningen waar het echter zelden van komt en uit tegen RKC is ook niet makkelijk. Ze hadden vandaag een goede stap in de richting kunnen doen, maar er is te veel nagedacht. Te veel hoofden van spelers in vervoering gebracht door een paar interviews. Gedachten over wedstrijden in verre oorden en in stadions met exotisch klinkende namen. Ik denk er voorlopig maar even niet meer aan.

Hepudanouook?

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan