De Pers: NEC-ADO Den Haag

Voetbalkrant.nl (NOS)

ADO DEN HAAG boekt eerste zege

ADO Den Haag heeft in Nijmegen voor het eerst dit seizoen gewonnen. NEC werd in eigen huis met 2-1 op de knieën gedwongen. De thuisploeg kwam nog wel op voorsprong, maar raakte halverwege de wedstrijd het spoor volledig bijster, waar ADO optimaal van profiteerde.

In het eerste bedrijf was het spel eenzijdig. De ploeg van Johan Neeskens was oppermachtig. Geduldig zochten de Nijmegenaren naar openingen in de Haagse defensie. Het leverde een handvol kansen op, maar lange tijd geen treffer. De bezoekers konden aanvallend geen vuist maken. Uiteindelijk kon NEC op gelukkige wijze toch het veldoverwicht ook in cijfers omzetten. Een voorzet van Dennis de Nooijer zeilde via de wang van Jeffrey van As achter keeper Roland Jansen.

Na rust was er weinig tot niets meer over van het overwicht van de Nijmeegse club. De ploeg van Rinus Israël rook zijn kans en drukte NEC in de defensie. Dit tot grote frustratie van Neeskens, die tevergeefs vanaf de zijlijn zijn ploeg nog probeerde bij te sturen. Na een goede actie van Gijs Cales liet Cedric van der Gun de gelijkmaker aantekenen. Terwijl het spel aan de kant van de thuisploeg onveranderd slordig bleef, zette ADO stug door. Tot grote vreugde van het Haagse kamp tekende invaller Roy Stroeve uiteindelijk zelfs nog voor de winnende treffer.

Voetbal.nl

ADO stunt in de Goffert

ADO Den Haag heeft in De Goffert voor een verrassing gezorgd door NEC in de Eredivisie met 1-2 te verslaan. Het was de eerste zege voor ADO dit seizoen. Dennis de Nooijer zette NEC op voorsprong (42′), maar Cedric van der Gun (56′) en invaller Roy Stroeve (78′) bezorgden ADO de zege. Het slotoffensief van NEC baatte niet.

VI.nl

Week van uitersten voor NEC en ADO

Zowel NEC als ADO Den Haag kende een week van uitersten. NEC boekte donderdag een verrassend resultaat in de UEFA Cup, terwijl ADO in de Amstel Cup bij eerste divisionist Heracles compleet voor schut ging. De Hagenaars boekten zondag echter hun eerste zege (1-2) en lachten het laatst – dus best.

Het kan verkeren, zei Bredero al eens. NEC kwam deze week uit Kraków terug met een puik Europees resultaat, maar stond vier dagen later in de eigen Goffert met lege handen tegen één van de degradatiekandidaten.

De ploeg van trainer John Neeskens kende weliswaar een sterke opening en had voor de rust het betere van het spel. Vlak voor de pauze drukte de Nijmeegse ploeg het krachtsverschil bovendien uit in de score, toen Dennis de Nooijer (foto) doeltreffend uithaalde: 1-0.

Na rust liet NEC ADO Den Haag echter lankmoedig terug in de wedstrijd komen. De tweede helft was tien minuten oud toen Cedric van der Gun (assist Rijaard) de eerste de beste kans die hij kreeg meteen verzilverde. En tien minuten voor het eind zette Roy Stroeve de puntjes voor de Hagenaars op de i: de beslissend 1-2.

Voor de aanvaller was dat een aardige opsteker. Stroeve mocht na vier maanden blessureleed eindelijk weer eens invallen, en gaf meteen zijn visitekaartje af. ‘Dit geeft natuurlijk een heel goed gevoel’, aldus Stroeve. ‘Niet alleen voor mij, maar voor de hele club is deze overwinning hartstikke lekker.’

Afgelopen week zette ADO Den Haag zichzelf nog voor schut, door in de Amstel Cup bij Heracles Almelo met maar liefst 4-0 met de billen bloot te gaan. Stroeve: ‘Die wedstrijd in Almelo moeten we snel vergeten. Deze zege, onze eerste, geeft de nodige zelftrouwen en daarmee gaan we met een goed gevoel naar de volgend wedstrijd. Inderdaad, tegen PSV thuis.’