NEC kan niet scoren tegen Zwolle
NEC-FC Zwolle (0-0) 0-0
 Luinge
 12.000(350 Zwolle-supporters)
 Demouge (NEC) & Van Der Haar (Zwolle)

NEC : Gentenaar, Wisgerhof (80. Hristov), Wielaert, Hesp, Leiwakabessy (65. Ax), Schuurman, Govedarica, Hersi, Zonneveld, Demouge, De Nooijer (74. Tumba)
FC Zwolle : Van der Werff, Doesburg, M. Roelofsen, Kras, Van der Haar, Bosschaart, De Ridder (85. Lim-Duan), Schops, Karlsen, R. Roelofsen, Promes

Hepudanouook?


De trieste wetenschap dat een unieke kans verloren is gegaan? Dat je als NEC-supporter maar weer moet berusten in je lot, dat je te groot bent voor servet en te klein voor tafellaken? Net als bij de bekerfinale tegen Roda werd al voorzichtig begonnen met het plannen van festiviteiten. Helemaal fout natuurlijk, bij NEC heb je in de regel niets te vieren. De feesttent kan weer worden afbesteld, het sponsorcontract verlaagd en de intensieve speurtocht naar een betere spits dan Demouge opgevoerd.


De wijze waarop NEC de wedstrijd begon zal Zwolle in dankbaarheid hebben aanvaard. Rustig tempo, beetje balletje rondschuiven, zonder Zwolle vast te zetten. Desondanks vielen er wat halve kansen te noteren. Echter, de wijze waarop men met name voorin bezig was deed het ergste vermoeden.


De vrees werd bewaarheid, want gaandeweg de wedstrijd onderscheidde zich vooral één speler in negatieve zin: Demouge. Je kunt wel eens je dag niet hebben als speler, maar wat hij vanmiddag liet zien was wanstaltig slecht. Hij presteerde zo onvoorstelbaar zwak, dat je bijna medelijden met hem kreeg. Toch was er wat hem betreft ook één pluspunt te noteren: de gele kaart die hij ontving, zodat hij volgende week niet meer in de weg kan lopen.


Toch had het zover niet hoeven komen, wanneer Neeskens gewoon gedaan had wat hij al in de rust had moeten doen, namelijk Demouge wisselen. Toen uiteindelijk De Nooijer eruit werd gehaald, voelde je het onbegrip ook door het stadion gaan. Er was werkelijk geen enkele verklaring te bedenken om Demouge te laten staan. Zelfs met kramp was De Nooijer, ook niet in goeden doen, nog beter dan Demouge. Neeskens is wat zijn wisselbeleid betreft weer terug op het onbegrijpelijke niveau van voorheen.


Natuurlijk lag het niet alleen aan Demouge en Neeskens. Grens- en scheidsrechter hadden waarschijnlijk net een vuiltje in het oog, toen om onverklaarbare redenen De Nooijer een strafschop werd onthouden. Bij Feyenoord hoef je maar te duiken en je hebt hem, hier werd De Nooijer onder de voet gelopen, maar kreeg niets.


Naarmate de tweede helft vorderde begon het elftal steeds meer tegen zichzelf en de klok te voetballen. Op dat moment werd je gestraft voor het slappe begin in de eerste helft. Het elftal mist echt een leider op het middenveld die de ploeg naar voren toe kan sturen. Gova zou het kunnen, maar die heeft teveel verdedigende taken. Hersi komt voor dat werk ervaring en wellicht ook kwaliteit tekort.


Kansen waren er in de tweede helft ook nog wel, maar de Zwolse keeper heeft zo van die dagen, dat hem alles meezit. Je kunt je wel afvragen, waarom Zonneveld niet gewoon schiet en met een hakballetje probeert te scoren.  Leuk als je dat doet bij 3-0 voor, maar op een dergelijk moment gewoon dom.


Dichterbij dan dit jaar zullen we waarschijnlijk niet snel meer komen. Het aantal blessures en ondanks de vele gele kaarten ook het aantal schorsingen, is mee gevallen. De uitslagen van de concurrenten vielen ook al wekenlang gunstig uit. Maar waar NAC en Roda het wel begrepen, faalde het elftal hier opzichtig. Uiteindelijk staat elke club aan het eind van de competitie daar waar hij hoort te staan. Het valt niet te verwachten dat NAC nog een fout maakt, NEC wint bij RKC en Roda verliest van Feyenoord. Voorlopig blijft Europa nog een droom, maar lekker slapen zal ik niet.


Hepudanouook?

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan