NEC haalt net geen dubbele cijfers

NEC sloot vanmiddag in een zonovergoten Middelaar het seizoen 2002-2003 af met een 0-9 zege op het 75-jarige Astrantia, dat uitkomt in de 6e klasse. Duidelijk was dat het voor NEC een echt trainingspartijtje was na de festiviteiten van afgelopen donderdag. Trainer Johan Neeskens kon in dit duel niet beschikken over de aanvallers Gorgi Hristov, Dennis de Nooijer en Frank Demouge.

Vijf minuten voor het einde van de eerste helft kreeg Danny Hesp een publiekwissel. Na zes seizoenen NEC vertrekt hij naar RBC Roosendaal. Onder luid gezang van het publiek nam de aanvoerder op de schouders van zijn medespelers afscheid.

Meest opvallende momenten van de wedstrijd waren twee wissels in de tweede helft; de 42-jarige fysiotherapeut Cees van der Linden verving na bijna een uur spelen Rob Wielaert en zo’n tien minuten voor tijd kwam verzorger Jos Smit in het veld voor Zico Tumba.

A-junior Ralf de Haan, die volgend seizoen waarschijnlijk bij de eerste selectie komt, scoorde in de tweede helft één maal. Ivo Rossen, die vertrekt naar FC Dordrecht, scoorde een hattrick.

10′ Youssouf Hersi 0-1, 30′ Patrick Ax 0-2
53′ Jarda Simr 0-3, 60′ Ivo Rossen 0-4, 62′ Zico Tumba 0- , 70′ Ralf de Haan 0-6, 75′ René van Rijswijk 0-7, 76′ Ivo Rossen 0-8, 87′ Ivo Rossen 0-9

De NEC-selectie heeft nu vrij tot maandag 7 juli, dan staat de eerste training van het seizoen 2003-2004 op het programma.

Opstelling NEC 1e helft : Dennis Gentenaar; Peter Wisgerhof, Rob Wielaert, Danny Hesp (40′ Mark Otten), Jeffrey Leiwakabessy; Resit Schuurman, Dejan Govedarica, Youssouf Hersi, Mike Zonneveld; Zico Tumba, Patrick Ax

Opstelling NEC 2e helft : Albert van der Sleen; Peter Wisgerhof (62′ Mike Owusu), Rob Wielaert (55′ Cees van der Linden), Mark Otten, Ivo Rossen; Marc Peters, Jarda Simr, Erik Wegh, René van Rijswijk; Zico Tumba (81′ Jos Smit), Ralf de Haan

Bron: NEC-Nijmegen.nl