Dennis Gentenaar 3e in Telegraaf/VI klassement

Dennis Gentenaar is derde geworden in het klassement van de beste speler van het seizoen 2002/2003 van Voetbal International en De Telegraaf. Gentenaar moest Paul Bosvelt (Feyenoord) en Dirk Kuijt (FC Utrecht) voor zich laten. Kuijt neemt de hoofdprijs over van Cristian Chivu, die vorig seizoen de beste speler van de Holland Casino Eredivisie was.

Paul Bosvelt, die volgend seizoen bij Feyenoord Kuijt als ploeggenoot krijgt, eindigde op de tweede plaats. De aanvoerder van de Rotterdammers kreeg in totaal vier punten minder dan Kuijt. Dennis Gentenaar bekroonde zijn sterke seizoen met een derde plaats. De NEC-doelman kwam een half puntje te kort om Bosvelt te evenaren.

Spelers kregen als ze in een wedstrijd meer dan 45 minuten hadden meegespeeld een cijfer van één van de experts van VI/De Telegraaf. De beoordelingen werden bij elkaar opgeteld. Voor het eindklassement telden de dertig beste beoordelingen per speler mee. Wie alle 34 duels een cijfer kreeg, mocht derhalve de vier slechtste beoordelingen schrappen.

Eindstand:
1. Dirk Kuijt FC Utrecht 203
2. Paul Bosvelt Feyenoord 199
3. Dennis Gentenaar NEC 198,5
4. Gabor Babos NAC 197,5
5. Tomas Galasek Ajax 196,5
14. Rob Wielaert NEC 189,5
17. Dejan Govedarica NEC 188

Bron: NEC-Nijmegen.nl

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan