NEC-fans en sponsors bezoeken Auschwitz

Kleine delegaties NEC-fans en -sponsors, die naar Kraków afreizen voor de UEFA Cup-wedstrijd Wisla- NEC, zullen deze week -afzonderlijk -een bezoek brengen aan het voormalig concentratiekamp Auschwitz, dat zestig kilometer ten westen van Kraków ligt. Waarschijnlijk zullen de Nijmegenaren donderdagochtend, Auschwitz bezoeken.


Negentien jaar geleden deden fans van Fortuna Sittard hetzelfde. De Limburgse ploeg trad toen voor de Europa Cup II aantegen Wisla Kraków. Destijds ondernam ook de Limburgse spelersgroep een excursie naar het voormalige vernietigingskamp. De NEC-selectie zal dat nu niet doen.

“We richten ons in Polen puur en alleen op het voetbal”, aldus NEC’s technisch directeur Leen Looyen.

Van de vijfhonderd Nijmeegse fans die naar Kraków afreizen, zal de helft gebruik maken van de busreis die NEC heeft georganiseerd. De bussen vertrekken woensdagavond vanaf half zeven vanuit Nijmegen. De overige supporters zullen gebruik maken van de eigen auto (een meerderheid) en een beperkt aantal neemt de trein of het vliegtuig. De verwachting is dat slechts een zeer gering aantal fans zonder kaartje naar Polen zal vertrekken in een poging op de Poolse zwarte markt nog zaken te kunnen doen. “Wij hebben wel wat vragen gekregen van supporters die dat van plan waren, maar we hebben het ze afgeraden”, zegt Rob Schevers, voorzitter van de NEC-supportersvereniging. “Afreizen zonder kaartje heeft weinig zin.”


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.