Demouge, Simr en Heije volgen NEC via de radio

De teleurstelling was gisterochtend duidelijk van zijn gezicht af te lezen. Jarda Simr, uitgerekend de man die NEC op 29 mei in de slotseconde van het seizoen Europa inschoot, mist het uitduel bij Wisla Kraków. De al enige weken geblesseerde Tsjech had goede hoop dat hij gisteren de laatste test zou kunnen doorstaan. Het liep anders. Gevolg: de NEC’er blijft achter in Nijmegen.


“Ik dacht dat ik op tijd hersteld zou zijn, maar op het einde van de training kreeg ik toch weer last van verkramping aan mijn bovenbeen. Dag, Europees debuut. Ik baal enorm”, zo somberde Simr.

De regels van Johan Neeskens zijn onverbiddelijk. Hij wil slechts naar Polen reizen met fitte spelers. Simr: “Ik kan de club ook wel begrijpen. Wat heeft de ploeg eraan als ik mee ga? Niets. Maar geloof me, voor mezelf is dit heel vervelend.”

Was het voor Jarda Simr al beroerd dat hij thuis moet blijven, voor zijn ploegmaat Frank Demouge, een rasechte Nijmegenaar, kwam de dreun gisterochtend minstens zo hard aan. Dat de spits niet op tijd fit zou zijn, leek al langer duidelijk. Door een enkelblessure kon hij al een tijdje nauwelijks voluit trainen.

“Toch heb ik tot het laatste moment hoop gehouden dat ik mee mocht met de ploeg”, zegt Demouge. “Helaas bestaat die mogelijkheid nu niet. In mijn hart zou ik dolgraag mee willen gaan, ten koste van alles eigenlijk, van mijn part moet ik daardoor een aantal weken langer revalideren. Maar, hoe moeilijk ook, ik heb zeker ook begrip voor de opstelling van de club. Het is gewoon niet verantwoord om in Polen mee te trainen. Stel dat ik daar opnieuw een tik tegen mijn enkel zou krijgen. Dan is het eind helemaal zoek.”

Frank Demouge was al jong supporter van NEC. Tegenover de media maakte hij voorheen nog wel eens de grap dat hij als baby aanwezig was geweest bij de Europa Cup-wedstrijd NEC – Barcelona. “Omdat mijn vader even geen oppas had kunnen regelen”, zo zei Demouge erbij. Soms werd hij geloofd.

Vorig seizoen speelde Frank Demouge bijna alle competitiewedstrijden voor NEC, maar het ultieme toetje, Europees voetbal, mist hij nu.

“Het liefst zou ik meereizen, desnoods samen met supporters. Maar dat kan natuurlijk niet. Ik moet in Nijmegen revalideren en zo snel mogelijk fit zien te worden. Dat is het belangrijkste voor mij én de club. Al vind ik het nu al jammer dat ik later tegen mensen nooit zal kunnen zeggen: ‘Die wedstrijd bij Wisla Kraków, daar was ik bij’.”

Het moeilijkste moment kende Frank Demouge gisterochtend, vlak na de onheilstijding. “Ik ging alle spelers langs om ze succes te wensen in Polen. Dat was toch wel even slikken.”

Behalve Jarda Simr en Frank Demouge, zal ook Pascal Heije de UEFA Cup-wedstrijd Wisla – NEC gekluisterd aan de radio moeten meemaken.

“Dit is shit”, aldus Heije. “Het gaat oké met mijn blessure (Heije kampt ook met verkrampingen aan het bovenbeen, red), maar nog net niet goed genoeg. Misschien dat zondag het duel tegen ADO Den Haag voor mij haalbaar is. Ik heb trouwens geen idee hoe dat is: een Europa Cup-wedstrijd van je eigen ploeg via de radio volgen.”

Beter nieuws was er gisterochtend voor NEC-spits Dennis de Nooijer. De Zeeuw viel vrijdagavond in de tweede helft tegen FC Volendam uit met liesklachten. De vrees voor een pittige blessure bleek ongegrond.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan