NEC blijkt in De Kuip toch nog hardleers

Het was de eerste goal van Feyenoord waar trainer Johan Neeskens nog het meest van baalde. De tweede was een ordinair misverstand. “Kan gebeuren”, vond de coach. Maar bij de eerste was weer sprake van een oud – Nijmeegs liedje; er werd niet gecoacht.


Feyenoord-NEC was 51 minuten oud toen Dennis de Nooijer rustig met de bal op de Rotterdamse helft liep. Er leek voor NEC niets aan de hand. Maar toen de aanvaller bleef lopen en niemand hem waarschuwde toen er een man in zijn rug verscheen, lag de bal dertig seconden later in het Nijmeegse doel.

“Als iemand roept ‘man in je rug’, kan hij de bal afspelen”, zei Neeskens na afloop. “Nu verliest hij hem en valt uit de volgende aanval de 1-0. Het gaat om momenten en dit was er een.”

NEC had minstens een punt kunnen pakken in De Kuip. Daar was de ploeg zich vooraf al goed van bewust. “Ik kwam naar Rotterdam met een goed gevoel”, zei Neeskens. “We hadden echt het idee dat er iets te halen viel. En achteraf bleek dat ook het geval.”

Neeskens gaat zelden op het presteren van individuele spelers in, maar met een Youssouf Hersi in vorm was Feyenoord waarschijnlijk in grote problemen gekomen. Nu wist de huurling van Ajax, spelend op de belangrijke positie achter de spitsen, zelden een medespeler te vinden. “Youssouf moet beter zijn momenten leren kiezen”, was het enige dat Neeskens kwijt wilde. “Er is een aantal jongens dat niet aan hun niveau komt. Meerdere spelers ontbreekt het aan slimheid. Maar toch zijn we niet weggespeeld.”

Neeskens was daarom toch redelijk tevreden. “Ik heb meer goede dingen gezien dan in de voorbereiding. We waren beter aan de bal en stonden goed in de organisatie. Daar gaan we mee verder.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.