Zaterdag 12 Juli 2003

NEC begint speels met de voorbereiding
Quick 1888 – NEC (1-4) 1-5

Doelpuntenmakers: Demouge, Wielaert (2x), Hersi (2x)
NEC 1e helft : Gentenaar, Wisgerhof, Wielaert, Ebbinge, Leiwakabessy, Schuurman, Govedarica, Hersi, Zonneveld, Demouge, De Nooijer
NEC 2e helft : Van der Sleen, Heije, Wielaert, Ebbinge, Leiwakabessy (60 Otten), Simr, Govedarica, Hersi (60 De Haan), Van Rijswijk, Demouge (65 Divarci), Ax

Eindelijk was het dan zover, onder leiding van de nieuwe aanvoerder Rob Wielaert speelde NEC weer een wedstrijd. Evenals vorig seizoen was de eerste sparringspartner Quick 1888. Het was een heerlijke voetbalmiddag. De zon scheen er vrolijk op los, het veld lag er prima bij en er was bier in overvloed, ja de voorbereiding begint weer!

De wedstrijd was voor de meeste een kleine tegenvaller, maar misschien werd er ook wel teveel verwacht van het team dat Europa ingaat. Het begon nog wel goed, na 7 minuten lag de bal al achter de keeper van Quick via een goede pass van Hersi op De Nooijer kwam de bal in de kluts bij Demouge die zijn teen tegen de bal kreeg en zo de doelman het nakijken gaf (0-1). Daarna volgde er een paar afstandschoten van Zonneveld, Schuurman en Hersi maar alle gingen over of naast.

Na ongeveer 25 minuten spelen werd de stand dan toch verdubbeld, Dennis de Nooijer werd in het strafschopgebied gevloerd en kreeg een strafschop. Rob Wielaert die de aanvoerdersband van de naar RBC vertrokken Danny Hesp had overgenomen trapte de bal tegen het net (0-2). Dat leek ook de ruststand te worden totdat Youssouf Hersi het op zijn heupen kreeg. Na al wat mislukte acties lukte het in de 38e minuut wel na een goede actie van Wisgerhof krijgt Hersi de bal knap onder controle en schuift deze onder de uitkomende Quick keeper door (0-3). Nog geen 2 minuten later is het weer Wisgerhof die een goede actie maakt en de bal in de 16 van Quick krijgt en is het wederom Hersi die scoort (0-4).

Op slag van rust scoort Quick, na een goede actie van de blonde spits van Quick lijkt de bal te worden weggewerkt maar een schot van Bart Jansen vanaf 16 meter word door Dennis Gentenaar verkeerd beoordeeld en vliegt naast hem het net in (1-4).

In de rust wisselt Johan Neeskens er lustig op los en dat komt het spel niet tot goede. Veel ballen worden verkeerd gepasst en aangenomen en er word geen fatsoenlijke aanval meer opgezet en alles wat bij het doel van Quick in de buurt kwam werd verwerkt tot een hoekschop die zeer matig werden genomen door Jarda Simr. Maar toch binnen het uur valt er wat te genieten als de bal hoog word voorgegeven en Frank Demouge een mooie omhaal maakt ala Zico Tumba tegen Excelsior het enigste verschil was dat de keeper de bal dit keer wel wist te parreren. Niet lang daarna werd dezelfde Demouge gewisseld voor De Haan en kwam Otten erin voor Leiwakabessy. Even later kwam ook Tarik Divarci in het veld voor Hersi.

Niet lang na deze wissel kreeg NEC de tweede strafschop van de middag, De Haan was naar de grond getrokken door een Quick verdediger en de scheidsrechter wachtte de verdere actie niet af en floot voor deze overtreding, helaas want Jarda Simr krulde de bal in het doel. Maar goed de tweede penalty van de wedstrijd zou ook wel de 1-5 beteken dacht iedereen op sportpark De Dennen maar niets was minder waar, Rob Wielaert schoot eveneens als tegen Feyenoord de tweede penalty van de wedstrijd niet tegen de touwen waardoor de teleurstellende 1-4 op het scorebord bleef staan.

René van Rijswijk had de kans de score uit te breiden maar tot 3 keer toe wist hij in goede positie de bal niet in de goal te krijgen tot ongeloof bij de supporters die het wel wisten, die Van Rijswijk kreeg de bal er nog niet in als hij op de doellijn lag. Het positieve eraan was wel dat hij de actie durfde te maken en er echt vol voor ging. Maar tegen het einde van de wedstrijd kwam het 5e doelpunt er toch Divarci werd op zo’n 20 meter van het doel naar de grond gehaald en krijg een vrije trap mee. Rob Wielaert probeerde het ditmaal van 20 meter en had dit keer meer geluk met een mooie krul liet hij de keeper kansloos (1-5).