Sparta test Maikel Renfurm

Maikel Renfurm is sinds gisteren op proef bij zijn oude club Sparta. De aanvaller, die van 1994 tot en met 1998 onder contract stond bij de Kasteelclub, is transfervrij teruggekeerd uit Denemarken, waar hij uitkwam voor eerstedivisie-club Herfolge. Sparta-trainer Mike Snoei hoopt hem morgen in de eerste oefenwedstrijd van het seizoen, uit tegen het Brabantse HSC ’28, in actie te zien.

Renfurm, die deze week zijn 27ste verjaardag vierde, meldde zichzelf aan voor een stage bij zijn voormalige werkgever. Nadat hij in 1998 bij Sparta vertrok, speelde hij drie seizoenen bij NEC. De afgelopen drie jaar voetbalde hij in IJsland (KR), Schotland (St. Mirren) en Denemarken (Herfolge).

,,Ik ben hem daarom wat uit het oog verloren,” zegt Snoei, die zich de ‘oude’ Renfurm echter nog goed voor de geest kan halen. ,,Bij Sparta en NEC was hij een rechtsbuiten die het gevaarlijkst was vanaf de linkerkant. Hij was snel, tweebenig en scoorde makkelijk.”

Snoei wil de komende dagen beoordelen of hij Renfurm kan gebruiken. ,,Ik wil eerst zien hoe fit en hoe gretig hij is,” zegt de Sparta-trainer. ,,Hij ziet er in elk geval afgetraind uit en hij wil graag.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.