NEC-arts mishandeld

Na afloop van de Gelderse derby Vitesse – NEC, afgelopen zondag, blijkt NEC – clubarts Sjoerd Jan de Vries door een Arnhemse supporter te zijn mishandeld. De dokter – ‘ik wilde er in eerste instantie geen ruchtbaarheid aan geven’ – kwam er met een zeer forse blauwe plek vanaf.

De Vries liep na de wedstrijd van Gelredome richting de parkeerplaats nabij de Rijnhal. Onderweg werd hij aan zijn clubkostuum herkend door een Vitesse-supporter die hem een karatetrap uitdeelde. “Dit is toch niet meer normaal?”, aldus De Vries. “Ik schrok ontzettend, zag het helemaal niet aankomen. Eerst werd ik uitgescholden, daarna kreeg ik een karatetrap. Toen ik die trap kreeg, heb ik instinctief van me afgescholden. Dat bleek tot mijn verrassing te werken, want die supporter deinsde terug. Ik heb zoiets nog nooit meegemaakt en hoop het ook nooit meer mee te maken. De schrik zit er goed in.”

De Vries heeft geen aangifte gedaan bij de politie. Ook Vitesse zal niets kunnen ondernemen tegen de bewuste fan, zo verwacht de clubarts. “Dat heeft toch geen zin. Het ging allemaal zo snel. Ik zou die man, denk ik, niet eens meer herkennen.”

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan