Gehandicapten nemen het op tegen NEC

Een voetbalteam van mensen met lichamelijke en verstandelijke handicaps (G-spelers) speelt donderdagmiddag tegen de profs van NEC. In het kader van de campagne ‘De Uitdaging’ willen de gehandicapte voetballers vooroordelen over het leven met een handicap wegnemen.

De ontmoeting op het voetbalveld is onderdeel van een groter programma. Vanaf 10.30 uur trekken enkele promotieteams met groene ballonnen en folders door Nijmegen om aandacht te vragen voor de campagne. Om 11.15 uur trainen G-spelers en NEC-profs samen, daarna is er om 11.40 uur een wedstrijd van twintig minuten met NEC-trainer Johan Neeskens als scheidsrechter.

In de brasserie van het Goffertstadion wordt vanaf 12.30 uur gediscussieerd en gefilosofeerd over voetbal en andere zaken. Johan Neeskens spreekt met gehandicapte voetbalfans. Wethouder Paul Depla heeft het met gehandicapten over de (on-)mogelijkheden tot ontmoetingen tussen mensen met en zonder handicap in Nijmegen. Presentator Rocky Tuhuteru interviewt Bob Bullee, zanger bij een artiestenbureau voor mensen met een handicap.

De Uitdaging is een landelijke campagne die beoogt de beeldvorming over gehandicapten en chronisch zieken te verbeteren. Eerder presenteerde dj Edwin Evers zijn radioprogramma samen met een dove U2-fan en bezocht ex-voetballer Youri Mulder de wedstrijd PSV-Ajax met een blinde PSV-supporter

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan