Mike Zonneveld wellicht tijdig fit voor FC Twente

Woensdagmiddag onderging Mike Zonneveld een kijkoperatie aan zijn knie, gistermorgen werd hij alweer stevig onder handen genomen door fysiotherapeut Cees van der Linden. De test verliep zo voorspoedig dat de middenvelder zichzelf een goede kans geeft om morgenmiddag aan de aftrap te verschijnen bij het competitieduel tegen FC Twente in De Goffert.


Zonneveld maakte een opgeluchte indruk na de pittige sessie. “In eerste instantie was ik er niet gerust op, die knie voelde hetzelfde als destijds in Engeland (waar Zonneveld in een wedstrijd met Jong Oranje zijn kruisband afscheurde, red.). Maar gelukkig heeft de kijkoperatie uitgewezen dat er niets ernstigs aan de hand is. De kruisband en de meniscus zijn in orde.”Pascal Heije keek een stuk minder vrolijk. Omdat Rob Wielaert na zijn rode kaart tegen FC Utrecht morgen geschorst is, dacht NEC’s aanwinst voor het eerst in aanmerking te komen voor een basisplaats. Maar een blessure gooit roet in het eten voor de oud-RBC’er. “De dag na de wedstrijd tegen Utrecht kreeg ik plotseling last van mijn rug. Vervolgens is de pijn in mijn bovenbeen geschoten. Ik laat me elke dag behandelen, er zit ook wel vooruitgang in, maar de wedstrijd tegen Twente zal nog wel te vroeg komen.”

NEC-trainer Johan Neeskens durfde gistermorgen nog niet te speculeren over zijn opstelling. “Heije, Demouge en Wielaert zijn sowieso niet van de partij, en met Zonneveld is het afwachten. Het zegt mij niets dat hij optimistisch is. In mijn ogen is trainen met de groep heel iets anders dan twintig minuten in je eentje. Ik zal dus eerst de training van zaterdag (vandaag, red.) afwachten. Hij zal echt honderd procent moeten zijn, want ik ben niet van plan om risico’s te nemen. Daarvoor zijn de komende wedstrijden tegen Volendam en Wisla Kraków te belangrijk.”

Ofschoon hij tegen Twente niet zijn sterkste formatie het veld in kan sturen, heeft de winst bij Utrecht Neeskens het nodige vertrouwen gegeven in een goede afloop. “FC Twente heeft een goede ploeg, met veel individuele kwaliteit. Maar elke tegenstander is zo goed als jij toelaat. Wat dat betreft zit er bij ons vooruitgang in. Het was echt geen toeval dat we in Utrecht wonnen. Als team hebben we daar veel beter gespeeld dan tegen Roda JC. Als iedereen zijn taken naar behoren uitvoert, denk ik dat we een reële kans hebben om de punten in eigen huis te houden.”

Bij FC Twente is Ramzi nog altijd geschorst. Twijfelachtig is of de lichtgeblesseerde verdedigers Grujic, Heubach en Allach inzetbaar zijn.

Vermoedelijke opstelling:
Gentenaar; Wisgerhof, Govedarica, Ebbinge, Leiwakabessy; Schuurman, Zonneveld, Hersi, Ax; De Nooijer, De Freitas.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan