Luinge neemt rust

De veelbesproken scheidsrechter Roelof Luinge neemt een week rust. In overleg met de KNVB besloot de 47-jarige Groninger zich af te melden voor de Gelderse derby Vitesse – NEC, die zondag op het programma staat. Luinge nam de beslissing na de ontstane commotie over zijn leiding tijdens de Amstel Cup-wedstrijd tussen Feyenoord en Ajax van woensdag.


Luinge stuurde gisteren Pierre van Hooijdonk uit het veld, nadat de Feyenoorder een duel uitvocht met Ajacied Jelle Van Damme. Volgens Luinge trapte Van Hooijdonk de Belg op zijn kuit, maar op de tv-beelden was geen overtreding te zien. Verder zag de arbiter een elleboogstoot van Zlatan Ibrahimovic en een slaande beweging van Cristian Chivu over het hoofd.

Luinge kreeg onlangs al veel kritiek over zich heen naar aanleiding van zijn optreden in het duel Willem II – PSV (1-1). De belastingconsulent uit Bussum verzuimde de bezoekers een strafschop te geven nadat Mateja Kezman onderuit werd gehaald en even later gaf hij de spits een rode kaart, die later werd ingetrokken door de KNVB. “Het was de Roelof Luinge-show”, zei PSV-trainer Guus Hiddink na afloop. Die show gaat voorlopig dus niet door.


Bron: Voetbal.nl

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.