Kerst in Qatar voor Hoekman

Danny Hoekman viert kerst in Qatar. Als nieuwe hoofdtrainer bij Al Nasr. De sjeik heeft uitgerekend dat de club nog kampioen kan worden. Om dat te bereiken mag Hoekman proberen Frank de Boer en Michael Mols te halen.


jarige sjeik Sultan Hamdan Al Bin Thani is een grappenmaker. Kort geleden schopte hij de oude coach, een Iraniër, op straat, omdat de ploeg halverwege de competitie op een teleurstellende achtste plaats staat. Van de tien ploegen!

“Maar er zijn nog negen wedstrijden te gaan, dus kunnen we nog 27 punten halen en dan zijn we kampioen”, zei de rijke jongeman tijdens het eerste gesprek met Hoekman. “Geen probleem”, zei de Nijmegenaar. “We kunnen zelfs nog dertig punten halen.”Vol verbazing keek de sjeik hem aan. Dertig punten in negen wedstrijden, hoe wilde Hoekman dat voor elkaar krijgen? “We moeten nog tegen de koploper en dat is een ‘zespuntenwedstrijd'”, loste de nieuwe trainer het raadsel voor hem op. “Maar of hij het snapte weet ik niet. Volgens mij is hij nu nog aan het rekenen.”


Danny Hoekman voelt zich thuis in het Midden-Oosten, weet na eerdere avonturen in de Verenigde Arabische Emiraten hoe het werkt. “Er heerst hier een heel andere mentaliteit. Ze doen met mensen wat ze willen. De weelde en de financiën zijn hier natuurlijk fantastisch, maar mijn hart ligt in Nederland. Daar wordt echt voetbal gespeeld en wil ik trainer worden.”


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.