Hesp wil revanche op NEC

Toen afgelopen zomer in Nijmegen geen prijs meer werd gesteld op de diensten van Danny Hesp (34), haalde hij zijn schouders op en zocht zijn heil in Roosendaal. Van die overstap naar RBC zegt de verdediger nog geen moment spijt te hebben gehad. “In onze huidige vorm zijn we buiten de toptwee voor geen enkele ploeg bang.” Zaterdag vindt een weerzien plaats met zijn voormalig werkgever NEC.

De strijdlust klinkt door in zijn stem. “Je wilt je toch min of meer bewijzen, laten zien dat ze je onterecht hebben laten gaan. Ik denk dat NEC nog zeker één of twee jaar plezier van me had kunnen hebben. Deze wedstrijd wil je zeker winnen.”

Danny Hesp hoorde dit voorjaar dat zijn dagen bij NEC geteld waren. De verdediger was te duur bevonden en mocht na zes seizoenen in het rood-groen-zwarte shirt van de Nijmegenaren uitzien naar een andere club. “Bij NEC was het beleid dat de contracten omlaag moesten”, vertelt Hesp. “Ik verdiende goed, ja. Maar”, zo vervolgt hij, “er zijn spelers in de selectie die meer verdienen.”

Degradatiekandidaat
“Ik ben die periode in de wachtkamer gaan zitten en heb contact gehad met drie, vier clubs. Toen ik voor RBC koos, vroegen mensen zich af wat ik daar moest, bij een degradatiekandidaat. Natuurlijk had ik ook graag Europees voetbal gespeeld. Maar op dit moment heb ik het erg naar mijn zin”, aldus de geboren Amsterdammer.

De oud-speler van onder meer Ajax, Heerenveen, Roda en AZ leeft vol vertrouwen naar het duel met zijn oude club toe. Hij zegt daar een goede reden voor te hebben. Zonder blikken of blozen: “Ik denk dat we met RBC op dit moment een betere ploeg hebben dan NEC.” De stand op de ranglijst kan zijn bewering vooralsnog niet staven. RBC staat weliswaar één plaats boven de Nijmegenaren (achtste), maar de clubs hebben een gelijk aantal punten.

En dat is jammer, vindt Hesp. “We spelen goed, maar het had zelfs nog beter gekund. We halen alleen te vaak slechts een puntje uit een wedstrijd die we eigenlijk hadden moeten winnen. Ik vind dat we zeker vier punten meer hadden moeten hebben.”

Desalniettemin is een achtste plek een prima prestatie van de Roosendalers, beaamt ook Hesp. Volgens hem schuilt de kracht van het huidige RBC in de trainerskwaliteiten van coach Maaskant, in combinatie met een goede selectie. “De club heeft met Robert Molenaar, Pius Ikedia en vooral Sammy Youssouf goed ingekocht”, verklaart hij.

“Daarbij hebben we een brede selectie, met een bank die qua niveau zeker niet minder is. Ode Thompson is bijvoorbeeld iemand die je moeiteloos zou kunnen inbrengen voor Youssouf.” Dat bewees Thompson woensdagavond. De Nigeriaan schoot RBC in het Amstel Cupduel met FC Groningen via een silver goal naar de volgende ronde. “Youssouf zelf kan nog veel beter”, meent Hesp. “Door blessures mist hij nog wat scherpte, maar hij heeft de potentie om een hele goede te worden.”

Pensioen
Het contract van Hesp bij de club uit Roosendaal loopt nog tot de zomer van 2005. De verdediger heeft dan de alleszins respectabele leeftijd van 36 jaar bereikt, maar denkt nog niet aan zijn pensioen. “Ik ben topfit. Ik speel alles, train alles, ik merk niet dat ik 34 ben.” Aarzelend: “Nou ja, misschien ben ik alleen wat trager geworden.”

Hesp: “Ik gok erop dat ik dit seizoen en het volgende gewoon zal blijven spelen. Met wat daarna komt ben ik ben nog niet echt bezig. Ik wil eerst gewoon lekker voetballen, dan zien we daarna wel verder.”


Bron: Voetbalkrant

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.