De Pers: RBC-NEC

Voetbalkrant (NOS)
Danny Hesp krijgt zijn gewenste revanche

“Ik wil laten zien dat ze me onterecht hebben laten gaan”, zei RBC’er Danny Hesp afgelopen week op de Voetbalkrant over het weerzien met zijn oude werkgever NEC. De wens van de verdediger werd vervuld. RBC boekte zijn eerste thuisoverwinning door met 1-0 van NEC te winnen. De matchwinner was… Danny Hesp.

De eerste helft maakte duidelijk waarom RBC nog steeds op de eerste thuisoverwining wacht. De hardwerkende Brabanders ontbeerden de creativiteit om de Nijmeegse muur – NEC leunde zwaar achterover – te slechten. Alleen bij de vele corners, wanneer de fysiek sterke RBC-verdedigers mee naar voren kwamen, moest NEC-keeper Dennis Gentenaar op zijn tellen passen. Collega Maikel Aerts hoefde in de eerste helft niet één keer handelend optreden.

De impasse werd tien minuten na de pauze doorbroken nadat de watervlugge Pius Ikedia, ogenschijnlijk zonder dat er van fysiek contact met Arjan Ebbinge sprake was, gretig naar de grond was gegaan in het strafschopgebied van NEC. Een buitenkansje voor Danny Hesp, die zijn zenuwen in bedwang hield: 1-0. Zijn oude werkgever koos daarna noodgedwongen de aanval, waardoor de wedstrijd eindelijk kleur op de wangen kreeg. In de score kwam geen verandering meer, zodat Hesp breed lachend de felicitaties van zijn, met het loon van de angst opgescheepte ex-collega’s, in ontvangst kon nemen.

VI.nl
Danny Hesp doet oude club NEC das om

RBC Roosendaal heeft de drie punten in eigen huis gehouden. Danny Hesp deed zijn oude club NEC de das om (1-0).
Hesp, die afgelopen seizoen de kleuren van NEC verdedigde, was matchwinnaar in het Vast & Goed Stadion. De verdediger mocht tien minuten na rust vanaf elf meter in duel met Dennis Gentenaar, die de strafschop niet kon keren. RBC Roosendaal kreeg de penalty nadat Arjan Ebbinge de Nigeriaanse aanvaller Pius Ikedia onderuit had gekegeld.
Daarmee kreeg de wedstrijd een winnaar. Daar zag het er na 45 minuten niet naar uit, omdat beide ploegen te weinig lieten zien om recht te hebben op meer dan een punt.

Voetbal.nl
Hesp doet NEC de das om

Danny Hesp heeft zijn oude ploeggenoten van NEC in zijn nieuwe onderkomen te Roosendaal warm onthaald. De oud-captain van de Nijmegenaren draagt tegenwoordig de aanvoerdersband bij RBC en kende in die hoedanigheid geen clementie toen scheidsrechter Fred Sterk de bal op de stip legde. De strafschop was raak en RBC won thuis met 1-0 van NEC.

RBC won voor het eerst in de Eredivisie thuis van NEC. Daarmee voorkwam de thuisploeg zijn 50ste nederlaag ooit op het hoogste niveau. Uitgerekend NEC was op 20 augustus 2000 in Roosendaal verantwoordelijk voor de eerste: 2-3.

RBC en NEC stonden voor aanvang van de wedstrijd respectievelijk negende en tiende. Dankzij de zege lopen de Roosendalers dus drie punten uit.