Hesp moet nog even geduld hebben

NIJMEGEN – De ochtendtraining van NEC is nauwelijks voorbij of de langs de kant liggende mobiele telefoon van Danny Hesp rinkelt. De grappen zijn snel gemaakt: ‘Hé, Danny, het zal je vrouw wel zijn’. De NEC-aanvoerder kan er de humor wel van inzien. Afgelopen vrijdagavond ontbrak hij bij de Gelderse derby tegen De Graafschap omdat zijn vrouw op het punt stond te bevallen. Althans dat dachten de verdediger, zijn eega en alle aanwezige deskundigen ook.

“Iedereen was ervan overtuigd dat het kind vrijdag geboren zou worden. Het had er ook alle schijn van, maar met het verstrijken van de tijd verdween ineens de intensiteit van de weeën”, blikt Danny Hesp terug.

De NEC’er zal dus nog even geduld moeten hebben. “Het is moeilijk in te schatten hoelang het gaat duren. Het is nu afwachten.” Danny Hesp maakte vrijdagavond de derby tegen De Graafschap mee via de televisie die voortdurend ingeschakeld stond op Teletekstpagina 650. “En dat was best vreemd. Het was ook onmogelijk om het duel via de radio te volgen. Op vrijdagavond is er geen live-verslag op Langs de Lijn.”

Als alles rustig blijft in huize Hesp dan is NEC’s aanvoerder vanavond in de thuiswedstrijd tegen Willem II weer inzetbaar. De inzet van dat duel in De Goffert is voor de Nijmegenaren de vierde plek op de ranglijst. Een ongekende weelde.

“Het klopt absoluut dat ons spel zeker zal moeten verbeteren, maar het grote verschil met voorgaande jaren is dat we nu wél onze slechte wedstrijden winnen. Ik weet ook zeker dat het duel met Willem II absoluut anders zal worden dan tegen De Graafschap. Die ploeg groef zich in. Willem II zal van plan zijn om er een echte wedstrijd van te maken.”

Na dat duel van vanavond zal Danny Hesp – wiens contract afloopt – weer met zijn Nijmeegse werkgever om de tafel zitten in de hoop tot een vergelijk te komen over verlenging van zijn verbintenis. Mocht zowel club als verdediger bij zijn eerste standpunt blijven dan is de kans groot dat de 33-jarige na dit seizoen De Goffert zal verlaten.

NEC wil nu de voetballerij financieel in zwaar weer zit Hesp tegen een lager salaris contractverlenging aanbieden. “Ik hoop nog steeds dat we eruit komen. De club en ik hebben de intentie om met elkaar door te gaan. Ik ben niet van plan om in te leveren. Het is voor mij ook een principekwestie. Maar nogmaals, ik hoop dat we eruit komen.”

Ook over de toekomst van Gorgi Hristov zal over niet al te lange tijd helderheid ontstaan. NEC heeft een eenzijdige optie om het contract van de Macedoniër te lichten voor nog een seizoen, maar het is zeer onwaarschijnlijk dat dat gebeurt. Sinds de knieblessure die Gorgi Hristov vorig seizoen maanden langs de kant hield, is de spits zijn basisplaats kwijt. De voorbije twee duels tegen FC Twente en De Graafschap mocht Zico Tumba nog eerder invallen dan Hristov.

De spits houdt zich opmerkelijk rustig, alhoewel het ook voor hem inmiddels wel duidelijk is dat een langer verblijf in De Goffert uitgesloten lijkt. “I keep quiet”, zegt de Macedoniër. “Wat moet ik anders? Het is een moeilijke positie waarin ik me bevind, maar ik moet moet nu professioneel opstellen. We zien wel wat er gaat gebeuren.”

De kans dat Gorgi Hristov vanavond tegen Willem II in basis zal starten is klein. Spits Patrick Ax incasseerde vrijdagavond een rode kaart, maar zal hoogstwaarschijnlijk niet akkoord gaan met het schikkingsvoorstel van de KNVB dat hij vandaag ontvangt. “De scheidsrechter kon inderdaad rood geven, maar ik vond zijn straf wel erg streng”, oordeelt Ax. De NEC’er zal tegen Willem II slechts niet inzetbaar zijn als de KNVB vandaag beslist hem sowieso voorlopig te schorsen. Verder staat er alleen nog een klein vraagteken achter de naam van Youssouf Hersi. De clubtopscorer, met zeven doelpunten, kampt nog altijd met lichte fysieke ongemakken aan. Bij Willem II, de nummer zes van de ranglijst, ontbreekt de geblesseerde Sektioui en zijn Janssens en Van Nieuwstadt twijfelgevallen.

Vermoedelijke opstelling NEC:
Gentenaar; Wisgerhof, Hesp, Wielaert, Leiwakabessy; Schuurman, Govedarica, Hersi (Simr), Zonneveld; Ax, Demouge.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
Reageer op de DTH Facebook pagina
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan