NEC glipt langs Willem IIDinsdag 25 Februari 2003


NEC glipt langs Willem II

NEC-Willem II (1-0) 1-0


45. Ax 1-0


 


 Jol


11.000 (150 Willem II-supporters)


    Demouge, Hersi (NEC) Landzaat , Jaliens (Willem II)


NEC : Gentenaar, Wielaert, Wisgerhof, Hesp, Leiwakabessy, Schuurman, Govedarica, Hersi (85. Simr), Zonneveld, Ax, Demouge (67. Tumba)


 


Willem II : de Vlieger, Wau (70. Simons), Mathijsen, Jaliens, Mariana, Landzaat, Mathijssen, van der Gun (75. Caluwé) , Ceesay, Quinn, Shoukov (46. Mourad Mghizrat)

NEC heeft goede zaken gedaan in de Holland Casino Eredivisie. De Nijmegenaren wonnen het duel in de subtop met Willem II met 1-0 dankzij een treffer van Patrick Ax. Door de zege stijgt de ploeg van trainer Johan Neeskens naar de vierde positie op de ranglijst.

De drie punten waren voor beide verenigingen van groot belang. Ze doen beide volop mee in de strijd om het beperkte aantal startbewijzen voor de UEFA Cup volgend seizoen. Weliswaar is spreken over Europees voetbal enigzins voorbarig, maar beide trainers denken hier wel stiekem aan.

Willem II toonde zich in het begin van het duel het meest slagvaardig. In de eerste dertig minuten was met name Jattoo Ceesay dicht bij een treffer. Na tien minuten redde Dennis Gentenaar op een schot van de rechterspits van de Tilburgers. Ruim een kwartier later veranderde de NEC-keeper een schot van Dmitri Shoukov net voldoende van richting. Het het leer stuiterde daarna via de paal voor de voeten van Ceesay. Rob Wielaert wierp zich in de baan van het schot en voorkwam zo een achterstand voor de thuisclub.

Daarna nam NEC het initiatief over. Frank Demouge was verantwoordelijk voor de eerste echte kans voor de thuisploeg. De geboren Nijmegenaar zag zijn kopbal door Geert de Vlieger over de lat getikt worden. De keeper van Willem II moest zich vlak voor rust opnieuw tot het uiterste strekken op een vrije trap van Rob Wielaert. Uit de hoekschop die daarop volgde kopte Patrick Ax de 1-0 binnen.

In het tweede bedrijf leken beide formaties zich het belang van de wedstrijd ten volle te beseffen. De duels werden feller en scheidsrechter Dick Jol moest een aantal kaarten uitdelen om de verhitte gemoederen tot bedaren te brengen. Daar slaagde hij redelijk in.

NEC kreeg tussen de onvriendelijkheden door een groot aantal kansen om de score uit te breiden. Bijna vanaf de aftrap hadden de Nijmegenaren zelfs de tweede er al inliggen, maar deze treffer werd afgekeurd vanwege buitenspel. Ax, Zico Tumba en Youssouf Hersi wisten vervolgens één van het grote aantal mogelijkheden op de 2-0 niet te benutten.

Willem II kon geen vuist te maken en wist slechts een enkele keer gevaarlijk te worden. Cedric van der Gun vond de prima keepende Gentenaar op zijn weg. De ploeg van Johan Neeskens stevende op het negende ongeslagen duel op rij af, maar hield de toeschouwers lang in spanning doordat de kansen niet werden benut. Vlak voor het laatste fluitsignaal voorkwam Peter Wisgerhof zelfs nog een gelijkspel. De verdediger kopte een kopbal van invaller Mourad Mghizrat van de lijn.

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan