Groeten uit Wolvega

Naam: Mark Oosterhof
Leeftijd: 31 jaar
Bij NEC: 1998-2001
Woonplaats: Wolvega

De eerste reactie van Mark Oosterhof laat niets aan duidelijkheid te wensen over. “Tsja, NEC. Dat heeft niet gebracht wat ervan verwacht werd. Toch heb ik het ontzettend naar m’n zin gehad in Nijmegen. Sportief gezien was het misschien behoorlijk teleurstellend, op het menselijk vlak waren het drie mooie jaren. Vooral de mentaliteit lag mij wel. In het zuiden heerst een meer Bourgondische levenswijze. In Friesland kennen we het begrip ‘een
terrasje pakken’ helemaal niet. Bij jullie is het praktisch een werkwoord”, aldus de Fries.


Ondanks de tragiek tijdens zijn NEC-periode, waarin de noorderling voortdurend werd geteisterd door blessures, heeft Oosterhof de humor geenszins verloren. “Ik heb nog wel contact met sommige jongens van toen. Vooral met die van de medische staf. Logisch, want daar zat ik toch altijd”, lacht hij breeduit.


In drie seizoenen reikte Oosterhof slechts tot 22 wedstrijden voor de Nijmegenaren. Daarna werd hij afgekeurd na een slepende achillespeesblessure. “Bovendien ben ik aan één kant doof, opgelopen na een botsing met Jürgen Dirkx van PSV. Daardoor kampte ik met evenwichtsproblemen. Het gekke is dat die evenwichtsstoornissen nu sinds een halfjaar weer terugkomen. Binnenkort moet in naar het ziekenhuis in Groningen. Dan wordt alles weer een keer onderzocht.” In een zwart gat is de Fries evenwel nooit terechtgekomen. Hij vond direct werk, als inkoper bij de gemeente Wolvega. Daarnaast geniet hij van zijn twee dochters en z’n zoontje. “En de plannen om een eigen boot te bouwen zijn er ook nog steeds. Momenteel zijn we echter nog te druk bezig met het schilderen van onze huidige boot.”

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan