Gérard de Nooijer is gelukkigste in tweestrijd

Hun loopbaan liep jarenlang parallel. Dennis en Gérard de Nooijer speelden samen bij RCS, Sparta en Heerenveen. Gisteren stonden de Zweeuwse gebroeders tijdens Feyenoord – NEC tegenover elkaar. De jongste van de tweeling won: 2 – 1.


Het was gisteren pas voor de derde keer in hun carrière dat de gebroeders De Nooijer elkaars tegenstander waren. Gérard won ooit eenmaal als speler van Heerenveen, toen Dennis als huurling nog bij Sparta onder contract stond. En Dennis, die dertien minuten ouder is, kwam anderhalf jaar terug als winnaar uit de strijd bij het duel NEC – Heerenveen. Sinds gisteren pakt de tussenstand dus weer in Gérards voordeel uit.

Veel persoonlijke duels vochten de broers in De Kuip overigens niet uit met elkaar, al kwam de eerste echte kans na dertien minuten toch voort uit een duel tussen de tweeling. Dennis draaide bijzonder knap weg van Gérard, maar zijn voorzet werd door Frank Demouge recht op keeper Edwin Zoetebier geschoten. “Dat was een aardige actie en die bal had er eigenlijk in gemoeten”, aldus Dennis de Nooijer na afloop. “Ik dacht dat-ie de andere kant op zou draaien”, verklaarde broer Gérard die in de eerste helft precies dertig keer in balbezit was.

De NEC’er kwam daarentegen in de eerste 45 minuten tot een totaal van 29, maar dat balbezit had hij meestentijds rondom de middellijn, met Patrick Paauwe of Peter van den Berg hijgend in zijn nek. Toch vond Dennis de Nooijer het geen moeilijke wedstrijd. “Ik heb zelf wel het idee dat ik aardig gevoetbald heb. Je weet dat je weinig kansen krijgt in De Kuip, maar gezien onze kwaliteiten hebben we redelijk goed meegevoetbald.”

Opvallend was dat de twee broers elkaar bij blessurebehandelingen even opzochten voor een kort praatje. “Gewoon”, zei Dennis, “om over de goals en de wedstrijd te praten.” Gérard: “Precies. En over hoe de andere spelers het deden. Verder niets bijzonders, hoor.”

In de tweede helft van Feyenoord -NEC waren kansen opnieuw schaars al kreeg zowel Gérard als Dennis de Nooijer een goede scoringskans. De Feyenoord-verdediger kopte net naast, twee minuten later liet de spits van NEC zich na een goede actie vallen in het strafschopgebied. Dennis de Nooijer: “Ik kon niet meer bij de bal en ik dacht dat Paauwe zijn been er wel voor zou zetten. Dat gebeurde dus niet en daarom leek het nogal op een Schwalbe.”

Broer Gérard was tevreden met het resultaat al erkende hij dat zijn ploeg tegen NEC geen geweldige wedstrijd had gespeeld. “Maar we straalden wel enthousiasme en agressiviteit uit. Op sommige momenten zag je dat we er eigenlijk nog niet klaar voor waren na die moeilijke voorbereiding. Het is nu zaak om hier volgende week tegen Heerenveen een goed vervolg aan te geven. En we moeten niet vergeten dat NEC een goede en vooral stugge ploeg is. Ik vind dat we ons als ploeg in ieder geval goed hebben gepresenteerd.”


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.