Geplaatst of niet geplaatst, that’s the question

Nog 2,5 week te gaan en dan in het eindelijk zover: De loting voor de UEFA Cup! Inmiddels is de strijd hevig los gebarst, is NEC wel of niet geplaatst?


In totaal zijn er 48 geplaatste clubs, deze clubs komen uit tegen een niet geplaatste club, dat betekent dat de kans groter is dat ze tegen een zwakkere tegenstander moeten spelen. Niet geplaatst betekent dat NEC gelijk vol aan de bak zou moeten tegen een Europese topclub.


Op dit moment behoort NEC nog tot de niets geplaatste clubs. NEC staat momenteel op de 52e plek op de Europese ranglijst. NEC zal dus nog minimaal 4 plaatsen moeten stijgen, willen we in aanmerking komen om bij de geplaatste clubs te horen!


De Stand:


1. FC Barcelona
2. Valencia
3. Liverpool
4. AS Roma
5. AC Parma
6. Real Mallorca
7. Girondins Bordeaux
8. Feyenoord
9. Hertha BSC
10. 1.FC Kaiserslautern
31. Heerenveen *bij plaatsing via UIC*
42. FC Utrecht
51. NAC Breda
52. NEC


Wanneer een van de onderstaande clubs niet door de Intertoto of voorronde van de UEFA Cup komt, stijgt NEC automatisch een plaats.


RC Lens, SC Heerenveen, Hepoel Tel Aviv, Manchester City, Maccabi Haifa, Rode Ster Belgrado, Varteks Varazdin, Brøndby IF, Levski Sofia, União de Leiria, Viktoria Zizkov & Schalke 04.


Kortom, we zullen nog 2 spannende weken krijgen, met als hoogtepunt de loting die zal plaats vinden op 29 augustus in Monaco…

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan