Vooruitblik: Feyenoord-NEC

A:hover {color: #FF0000; font-family: Verdana; font-size: 10pt}

TopdudeGevierd: Vakantie.

Gedroomd: Veelvuldig over het vorig seizoen behaalde succes. Na bijna in slaap te zijn gesukkeld tijdens de erbarmelijk slechte wedstrijd tegen RKC, was de vreugde na de treffer van Simr des te groter. Zelfs nog weken daarna bekeek ik teletekst om te controleren of NEC toch echt vijfde was geworden. Misschien dat de KNVB later nog anders zou besluiten, je weet het maar nooit. Nu het dan eigenlijk door is gedrongen dat we echt Europa in mogen dit seizoen, is deze competitie al heel anders dan anders.

Gemaakt
: Zorgen. Na de euforie had ik stiekem toch verwacht, dat NEC erin zou slagen om het niveau van de selectie verder op te krikken door 1 of 2 gerichte goede aankopen, die de basis direct zouden versterken. Helaas zijn die aankopen achterwege gebleven.

Gemist
: Een kans voor NEC om op basis van het behaalde succes de merchandising eens goed op poten te zetten. We zijn nu enkele maanden verder, maar er is nog nauwelijks iets fatsoenlijks te krijgen. In alle haast is een DVD uitgebracht, maar dan op zo?n onvoorstelbaar amateuristisch niveau, dat het me sterk lijkt, dat er geen supporters te vinden zijn, die dat zelf beter zouden kunnen. Merchandising en spelersgroep zijn helaas niet op het niveau gebracht wat je van een UEFA-cup deelnemer zou mogen verwachten.
De Kuip
Gevreesd
: Dat NEC tijdens dit seizoen, juist door het onvoldoende versterken van de spelersgroep en sterker nog door het verder uithollen daarvan, gaat bewijzen slechts een eendagsvlieg te zijn. Het ergste van dit alles is nog wel dat de supporters in het Gelresyndroom dan gelijk gaan krijgen, gezien de vlag die ze hadden hangen tijdens vistas-NEC?

Afgevraagd
: Wat nu de werkelijke reden van Neeskens is geweest om bij NEC te blijven. De uitdaging om het minstens net zo goed te doen als vorig jaar? De opgevulde vacature bij Barcelona? Het aantrekken van gekende krachten als Ebbinge, Heije en De Freitas? Het verwennen van het publiek met aantrekkelijk voetbal vooral in de thuiswedstrijden? Poen?

Vernomen
: Uit betrouwbare bron dat een van de belangrijkste kandidaten om Neeskens op te volgen luistert naar de naam Peter Bosz.

Geworden
: Zenuwachtig voor de eerste wedstrijd tegen Feyenoord. Beide clubs hebben een niet al te beste voorbereiding achter de rug. Vele NEC supporters gaan er nu vanuit dat NEC dus gewoon wint in Rotterdam. Gezien het individuele kwaliteitsverschil tussen de Rotterdamse en Nijmeegse spelers, lijkt me dat die overwinning nog allerminst zeker is.

Gehoopt
: Dat de verdediging, die in de voorbereiding alles behalve een onneembare vesting is gebleken, betere afspraken gaat maken. Vooral bij standaardsituaties. Het kost anders zoveel tegengoals?

Verwacht
: Een niet al te best begin van de competitie. Nederlagen tegen de topclubs zijn inmiddels standaard geworden.. Het gaat er vaak alleen nog maar om met hoeveel wordt verloren. Toch denk ik, dat als er een klein kansje is om een puntje uit Rotterdam weg te halen, dat dat dan dit weekend moet gebeuren. Maar gezien onze voorbereiding en het feit dat Feyenoord ongetwijfeld iets recht wil zetten en zich voor eigen publiek in de eerste wedstrijd goed zal willen presenteren, tja?

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.