Geen Ajax supporters naar Nijmegen

Ajax zal aan zijn supporters geen kaarten verkopen voor de uitwedstrijd tegen NEC die voor komende zondag 11 mei op het programma staat. Dat is besloten na een aantal gesprekken met de supportersverenigingen van Ajax.


Ajax heeft de beslissing genomen omdat zijn fans door de burgemeester van Nijmegen gedwongen worden met een bus-combi naar Nijmegen te reizen. Het goede gedrag van de Ajax-supporters bij recente wedstrijden is voor Ajax reden een verplichte bus-combi als een onjuiste maatregel te beschouwen.


Hoewel de spelers het zondag zonder de nodige steun van de Ajax-fans zullen moeten doen, vindt Ajax het noodzakelijk zich achter de supporters op te stellen.


Ajax, de Supportersvereniging Ajax (SVA) en de Onafhankelijke Fanclub Ajax (OFA) doen een dringend beroep op de supporters zondag niet naar Nijmegen af te reizen om daarmee de protestactie duidelijk gestalte te geven.


Algemeen directeur Arie van Eijden van Ajax is teleurgesteld over de gang van zaken. “In deze allesbepalende fase van de competitie heeft Ajax de steun van zijn supporters meer dan nodig. Het is erg jammer dat het goede gedrag van onze fans niet wordt beloond. Ajax doet er alles aan om wedstrijden op een veilige en zo plezierig mogelijke manier te laten verlopen. Restrictieve maatregelen zijn niet de enige manier om goed gedrag te stimuleren. De Ajax-fans hebben dit seizoen aangetoond zich uitstekend te kunnen gedragen. Dat behoort te worden beloond.”


Bron: Ajax.nl

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.