Derbygevoel: ‘Nijmegen leeft’-shirt

Een zwarte bulldog met roodgroene halsband heeft een Vitessesjaaltje in de bek. Daaromheen de tekst ‘Nijmegen leeft, Arnhem beeft!’.


Iedere klant die dezer dagen buurtwinkel Jan Linders in het Nijmeegse Waterkwartier betreedt, kijkt bij de ingang onwillekeurig naar rechts, naar de niet te missen stapel zwarte truien en shirts met deze print.


In de aanloop naar de voetbalderby komende zondag in Arnhem gaat het hard met de verkoop. Wel een op drie klanten loopt met zo’n shirt of trui naar buiten. Winkeleigenaar Henny Linders verkocht in de drie weken dat hij de kleding heeft de halve voorraad.


“Het zou toch mooi zijn als zondag iedereen dit shirt draagt. Niet dan?”


De slogan ‘Nijmegen leeft, Arnhem beeft’ bedacht de lokale ondernemer zo’n anderhalf jaar geleden. De tekst sierde roodgroenzwarte dassen.


Toen die nauwelijks aan te slepen bleken, besloot hij onlangs de collectie uit te breiden met shirts, sweaters en mutsen. Het liefst wilde hij de opdruk van een kat. Maar omdat de drukkerij hem dat afraadde in verband met de juiste verhoudingen, werd het de hond met blikkerende tanden.


Maar Linders’ plannen gaan nog verder. “Goffertzicht staat bekend als hét NEC-café. Zo zou ik graag dé NEC-winkel worden. Ik ben ook bezig met wat exclusievere kleding: zwart met de Nijmeegse adelaar.”


Buiten wappert een doek ‘Jan Linders groet NEC Nijmegen’ met daarnaast een spandoek dat zoon Rik (13) dit weekeinde maakte: ‘Wij gaan Europa in’.


Want dat NEC de winst pakt in het belangrijke duel, waarbij de Nijmeegse club strijdt voor Europees voetbal en Vitesse voor punten om in de eredivisie te blijven, staat vast in huize Linders. Henny houdt het op een 1-0 overwinning. Rik denkt aan 2-1 en Henny’s vrouw José zelfs aan 3-1.


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.