De Nooijer scoorde al eens in Polen

NEC heeft geen ploeg die overloopt van Europese ervaring. Dennis de Nooijer is, in speelminuten gerekend, nog het meest wereldwijs. De spits scoorde zelfs al eens een Europese goal in Polen. Voor de Europa Cup II tegen Amica Wronki, momenteel koploper in de Poolse competitie. De, beperkte, Europese ervaring van NEC op een rijtje.Dennis de Nooijer,
Vier duels in de Europa Cup II
De spits van NEC speelde zijn enige Europese wedstrijden tot nu toe voor Heerenveen. In 1998, het laatste seizoen dat de Europa Cup II bestond, waren Amica Wronki en Varteks Varazdin de tegenstanders. De thuiswedstrijd tegen het Poolse Wronki won Heerenveen met 3-1. Dennis de Nooijer gaf de assist op Boudewijn Pahlplatz die de derde Friese treffer scoorde. In Polen maakte de spits van NEC het enige doelpunt van de wedstrijd. “Het was niet mijn mooiste. Ik raakte een voorzet van Talan niet goed, maar hij ging er wel in. Het was toen meteen gebeurd.”

De Nooijer was niet erg onder de indruk van de tegenstander. “Het was toen de Poolse bekerwinnaar, maar zeker geen grootse ploeg. Ik verwacht dat Wisla een ander verhaal is.” Dit seizoen gaat Amica Wronki in Polen alleen aan kop na zes wedstrijden. De club heeft vijftien punten, drie meer dan nummer vijf Wisla Kraków.

In de tweede ronde vloog Heerenveen eruit tegen het Kroatische Varteks Varazdin. In de thuiswedstrijd (2-1) maakte De Nooijer de openingstreffer. Uit gingen de Friezen na een krankzinnige wedstrijd in de verlenging met 4-2 onderuit. De reis door de Champions League van Heerenveen moest De Nooijer missen. Hij was toen geblesseerd.

Arjan Ebbinge,
Vier duels in Champions League
Ook Arjan Ebbinge dankt zijn Europese ervaring aan Heerenveen. Als nieuweling, overgekomen van Veendam, figureerde hij in 2000 meteen in het Champions League-avontuur van de Friese ploeg. Het Europese debuut van Ebbinge duurde slechts zeven minuten. In Frankrijk viel de verdediger vlak voor tijd in tegen Olympique Lyon. Zijn ploeg stond toen al op een 3-1 achterstand. Acht dagen later begon de verdediger in de thuiswedstrijd tegen Valencia wel degelijk in de basis. Heerenveen ging tegen de topclub met 0-1 onderuit. Een week later verloren de Friezen weer, ditmaal bij de Grieken van Olympiakos Piraeus: 2-0. De laatste wedstrijd leverde een punt op. Valencia gunde het al lang en breed uitgeschakelde Heerenveen een 1-1. “Europees voetbal is een hartstikke mooie ervaring”, aldus Ebbinge. “En het is heel bijzonder om dat nu ook met NEC mee te maken.”

Rob Wielaert,
Vier duels in Champions League
Twintig jaar pas, was Rob Wielaert toen hij in 1999 voor PSV drie duels speelde in de Champions League. Zijn Europese debuut maakte hij als invaller tegen Valencia. PSV speelde in Spanje met 1-1 gelijk. In de maand die volgde stond de huidige aanvoerder van NEC tweemaal in de basis tegen Glasgow Rangers. In Schotland werd PSV weggespeeld: 4-1. Ook thuis verloor de landskampioen met 0-1. Tien dagen voor zijn overgang naar NEC, was Wielaert nog basisklant bij PSV tegen Nantes, een duel dat werd overschaduwd door de aanslagen, eerder op die dag, op het WTC.

Peter Wisgerhof,
Twee duels in de UEFA Cup
Ook de Europese ervaring van Peter Wisgerhof stamt uit 1999. De verdediger, toen slechts negentien jaren jong, speelde in het shirt van Vitesse twee keer tegen Beira Mar. In Portugal wonnen de Arnhemmers met 1-2, in eigen huis bleef het 0-0.

Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.
error: Het kopiëren van content is niet toegestaan