Reacties na NEC-Vitesse

Rob Wielaert: “Ik had toch wel wat meer verwacht van Vitesse.”
“Het was een hele belangrijke maar vooral verdiende overwinning”, aldus Wielaert. Hij vond ook dat de score te laag was gebleven. “2-0 was te weinig, maar we hinkten op twee gedachten. Aan de ene kant wilden we doorgaan, maar aan de andere kant was het genoeg.”

Hoewel Wielaert zijn team niet fantastisch vond spelen, was hij toch erg tevreden. “Het was niet super maar we hebben als een team gespeeld.”


Arjan Ebbinge: “Het was een heel fijn gevoel toen ik scoorde”, aldus de verdediger. Van de ontlading in het Goffert-stadion had hij door de blijdschap niet zoveel meegekregen. “Ik was echt blij en ik wilde gelijk naar Gentenaar toe. We hebben dit seizoen toch een paar misverstandjes gehad met z’n tweeen.” 
 
Ebbinge was er niet rouwig over dat hetbij 2-0 was gebleven. “Het belangrijkstis dat we hebben gewonnen.”


Gert Claessens:”Het verschil was niet eens zo groot.” 
Volgens de Belg was het grootste probleem voor Vitesse dat het eerste Nijmeegse doelpunt op het verkeerde moment viel. “Daarvoor hadden wij net twee mooie kansen gehad. En dat zijn demomenten die een wedstrijd beslissen.” 
 
Claessens zag weinig verschil met Gelderse derby’s in andere jaren. “Het is hier altijd moeilijk. Drie jaar geleden waren we veel beter dan NEC en toen konden we ook niet winnen.”


Edward Sturing: “Verschil verrast me niet”
Vitesse-trainer Edward Sturing vond na afloop dat de nederlaag van zijn ploeg tegen NEC meer dan terecht was. Hij was niet geschrokken van het kwaliteitsverschil met NEC.

De oefenmeester baalde niet meer dan naandere verloren wedstrijden. “Voor mij is er niet zoveel verschil met andere wedstrijden. Ik ben altijd ziek na een nederlaag. Het is gewoon een beroerd gevoel.”

Volgens Sturing was Vitesse tot de 1-0 gelijkwaardig aan NEC. “Tot dan speelden we goed mee en kregen we zelfseen paar goede kansen. Maar daarna zakten we duidelijk te ver weg.”


Bron: Omroep Gelderland

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.