De Pers: NEC – FC Zwolle

Voetbal.nl
Hersi schiet NEC langs Zwolle
NEC ging het thuisduel met FC Zwolle in in de wetenschap dat het thuis nog nooit had verloren van FC Zwolle. De ploeg uit Overijssel kon die reeks zaterdagvond niet doorbreken. Youssouf Hersi zorgde voor de enige goal van de avond en dus voor een 1-0 overwinning voor NEC. Het was bovendien de 250ste zege voor de Nijmegenaren in de Eredivisie.

Hersi maakte het doelpunt een minuut voor rust. Doordat Zwolle in de tweede helft niet meer voor een verrassing kon zorgen, bleef de ploeg voor de twaalfde keer op rij zonder overwinning in een uitwedstrijd. De enige aan Zwolle-kant die wellicht toch een klein feestje vierde, was Marino Promes. De aanvaller, die net na rust Tjeerd Korf verving, speelde zijn 100ste wedstrijd in de Eredivisie.

Voetbalkrant (NOS)
NEC wint voor derde keer in een week
De matige eerste seizoenhelft van NEC kreeg in de slotweek toch nog een vrolijk einde. Zondag won de club de derby tegen Vitesse, woensdag stootte het Heerenveen uit de Amstel Cup en vandaag werd hekkensluiter FC Zwolle het laatste slachtoffer van de Gelderse wederopstanding: 1-0. Matchwinner was, net als woensdag in Friesland, Youssouf Hersi.

FC Zwolle had alleen na tien minuten zicht op succes, maar oog-in-oog met Dennis Gentenaar moest Dominggus Lim-Duan zijn meerdere erkennen in de Nijmeegse sluitpost. Zoals de Zwollenaren in het vervolg van de eerste helft hun meerdere in de thuisclub moesten erkennen. NEC kwam na een kwartier los en joeg de Zwollenaren terug naar de eigen ‘zestien’. Eenmaal daar aangekomen lieten de rood-groene voorwaartsen het lange tijd afweten. Pas kort voor de pauze brak de kleine Youssouf Hersi koppend de ban.

Na de pauze ging het licht, na een zware week, langzaam uit bij de gastheer. “Begrijpelijk, al maakten enkele bepalende spelers wel een paar keer verkeerde keuzes”, bleef coach Johan Neeskens kritisch. Zwolle bleek echter niet bij machte om te profiteren en liep zodoende tegen de elfde nederlaag van het seizoen aan.

VI.nl
NEC probleemloos langs pover FC Zwolle
NEC won met 1-0 van FC Zwolle. Die drie punten kwamen de ploeg van coach Johan Neeskens ook het meest toe.

Vooral in de eerste helft heersten de Nijmegenaren, alhoewel de eerste mogelijkheid voor de bezoekers was. Dominggus Lim-Duan zette zelf de aanval op en kwam vrij voor doelman Dennis Gentenaar, maar de kleine aanvaller lukte het niet te scoren. Het was tevens de gevaarlijkste kans voor de elf van coach Hennie Spijkerman.

Na de poging van Lim-Duan kreeg NEC meer grip op de wedstrijd, met een flink aantal kansen als gevolg. Nadat de thuisploeg de paal en lat al eens had getroffen ,slaagde het Youssouf Hersi er in de 42ste minuut in om ook het net te raken. De kleine aanvaller kopte binnen uit een voorzet van Jarda Simr.

NEC hield de 1-0 vast, want Zwolle mocht na rust dan wel het meeste balbezit hebben, een uitgespeelde aanval of een kans bleek teveel gevraagd voor de hekkensluiter van de Holland Casino Eredivisie.