Frans Janssen stopt als trainer

Frans Janssen krijgt na dit seizoen eindelijk wat tijd voor zichzelf. Hij stopt dan als trainer bij eersteklasser Germania en andere clubs hoeven niet te bellen. “Ik ga voorlopig geen club meer trainen.”


Dennis Janssen is elf en kan goed voetballen. Natuurlijk doet hij dat bij de voetbalschool van NEC, de club waar zijn vader nog steeds in de boeken staat als topscorer aller tijden met 134 doelpunten. Papa komt ook weleens kijken, maar niet zo vaak. Want hij heeft een eigen dakdekkersbedrijf, is trainer bij Germania en staat zelf ook nog iedere zaterdag op het veld met SVO 5.

Maar komend seizoen zal het anders zijn. Frans Janssen – op 3 januari wordt hij 49 jaar – vertrekt aan het eind van dit seizoen bij Germania en gaat niet op zoek naar een andere club. “Ik stop voorlopig. Alles bij elkaar wordt het teveel. Ik merk dat het moeilijker wordt om me op te laden en als je dat gevoel hebt moet je kappen. Ik ben nog wel scherp, maar ik moet me steeds extra motiveren om op niveau te blijven presteren.”

Janssen, die woont in Ooij, denkt niet dat hij het trainen erg gaat missen. “Je bent 43 jaar met dat balletje bezig geweest, maar dat blijf ik natuurlijk ook doen. Door zelf te voetballen, maar ook door naar de kleine te gaan kijken. Het is ook belangrijk dat ik ’s avonds wat voor de zaak kan doen, of gewoon een avond thuis kan zitten.”

De Groesbeker van geboorte is bezig aan zijn derde seizoen bij het Groesbeekse Germania, waar hij erg succesvol is. Al in zijn eerste jaar promoveerde de club naar de eerste klasse. Vorig seizoen werd door een slecht slot promotie naar de hoofdklasse verspeeld en ging de ploeg in de finale van de nacompetitie onderuit tegen Be Quick Groningen. Momenteel staat Germania op de vierde plek met zeven punten achterstand op koploper OBW en een wedstrijd minder gespeeld.

Voorzitter Willie Verbeet betreurt het dan Janssen de club verlaat. “We hebben nog wel even geprobeerd om hem over te halen, maar we merkten al snel dat hij liever wilde stoppen. Dan moet je niet proberen iemand nog op andere gedachten te brengen.

“Met Frans hebben we alleen maar sucessen gekend. Vorig seizoen ligt nog vers in het geheugen en wie weet wat er dit seizoen nog mogelijk is. Een opvolger voor Frans hebben we nog niet in gedachten. We zijn ons nu aan het ori├źnteren. Het moet iemand zijn die minstens op eerste klasse-niveau gevoetbald heeft en liefst al een paar jaar werkzaam is in de hogere regionen van het amateurvoetbal.”

Voor hij naar Germania kwam was Janssen trainer bij SC Millingen, Groesbeekse Boys en de jeugd van NEC. Dat er in de toekomst nog een club bij komt, sluit Janssen niet uit. “Zeg nooit nooit. Misschien over een paar jaar. Maar voor volgend seizoen hoeft er geen club te komen, hoe mooi-ie ook is.”


Bron: De Gelderlander

Reageer via DTH Facebook of deel via social media of mail.